Η ιδέα του CEO του Tripsta γεννήθηκε σε ένα ελληνικό νησί. Η δική σου;

Λοιπόν, είμαι η Τζωρτζίνα, δουλεύω πολλάααα χρόνια στο χώρο των media και είχα μια καλή ιδέα για Start Up στον τομέα του τουρισμού. Τι; Θα σου πω: να σώσουμε τους τουρίστες από τις ελεεινές ταμπέλες (τόταλι μπόρινγκ και σαν να είναι google translated) και να αναδείξουμε, loud & proud, τα κρυφά και ξεχασμένα σημεία της πόλης μας. Ένας εναλλακτικός και έξυπνος ψηφιακός τουριστικός οδηγός!

Little Nomads, το βάφτισα και θα ήταν μια εφαρμογή για το κινητό. Θα είχε δυνατότητες να σκαναρεις ενδιαφέρουσα σημεία και με κάποιο μαγικό τρόπο θα εμφανίζονταν ό,τι cool, quirky πληροφορία ήθελες να μάθεις, θα μπορούσες να εντοπίσεις και να γνωρίσεις άλλους Little Nomads και, ΚΑΙ θα είχε εκπτώσεις σε bar, εστιατόρια και φεστιβάλ!!

Το Lonely Planet συναντά την Groupon που συναντά το Tinder και έχεις την ιδέα των δισεκατομμυρίων. Σωστά;

Η πρόκλησή μου, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, ήταν να παρουσιάσω την ιδέα μου σε έναν πιθανό επενδυτή. Αλλά ήταν η πρώτη μου φορά με μια επιχειρηματική ιδέα και χρειαζόμουν βοήθεια. Πολλή βοήθεια.

20160428_200335

Screen Shot 2016-04-28 at 8.58.58 PM

Εδώ έρχονται οι ειδικοί του CruiseInn. Αυτοί οι τύποι διοργανώνουν το Μάιο (16-20) και τον Οκτώβριο (17-21) έναν τέλειο διαγωνισμό που πραγματοποιείται στη θάλασσα – σε ένα κρουαζιερόπλοιο που διασχίζει το Αιγαίο, με τις νικήτριες ομάδες να φεύγουν με το μεγάλο βραβείο των 3.500€ μετρητά PLUS επιχειρηματικές υπηρεσίες από τους συνεργάτες του. (Ε, αν σε ψήνει δήλωσε συμμετοχή asap στο getcruiseinn.com μέχρι τις 6 Μαΐου!)

lenia-risegr

Ξεκινάμε, μας εξήγησε η Λένια, πρώτα τι είναι το SWOT (ε;) και μετά το BMC (εμμμμ) και, μου είπε, καλό θα είναι να σκεφτώ το revenue stream, το B2B, το B2C (τι;), και μήπως να έχει η εφαρμογή gamification για τα POIs;; (Ειλικρινά, δεν ξέρω.)

Tripsta-Ceo-risegr

Μετά από άπειρες ώρες πρόβας (okay, okay ίσως παρασύρθηκα λίγο από τη Silicon Valley και το Snapchat) είμαι έτοιμη να παρουσιάσω την ιδέα μου στον Philipp Brinkmann, CEO και συνιδρυτή του tripsta (travelplanet24.com and airtickets.com), μια εταιρεία που ξεκίνησε ως start-up στην Ελλάδα σε μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε πάνω από 45 χώρες παγκοσμίως και σήμερα αναγνωρίζεται ως μία από τις ηγέτιδες στη βιομηχανία. Εγώ, αγχωμένη; Οοοοχι δα!

Από ό,τι φαίνεται, το να τρέχεις μια καινοτόμα, βιώσιμη start-up δεν είναι τόσο εύκολο όσο νόμιζες. Έχεις σκεφτεί διεξοδικά τη λύση στο πρόβλημα που προσπαθείς να λύσεις; Έχεις ελέγξει τον ανταγωνισμό; Πώς σχεδιάζεις να προσφέρεις το περιεχόμενο; Ποιο είναι το marketing και social media plan σου; Και το πιο σημαντικό, πώς θα είσαι βιώσιμος; Αυτά ήταν μερικά από τα πολύτιμα σχόλια που άκουσα ως feedback.

Αν είσαι φοιτητής, developer, designer, απόφοιτος νέος επαγγελματίας στην Πληροφορική, Επιχειρήσεις ή Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας ή απλώς κάποιος με μια καινοτόμα ιδέα δες το βίντεο για συμβουλές από τον Philipp Brinkmann και μπες στο getcruiseinn.com για να δηλώσεις στο CruiseInn hackathon, που θα γίνει από τις 16 έως τις 20 Μαΐου, με θέμα Τουρισμό & Πολιτισμό.

Αν έχεις μια ιδέα που πρόκειται να ταράξει τα νερά της γαστρονομίας stay tuned για την κρουαζιέρα που θα γίνει από 17 έως 21 Οκτωβρίου. Οι συμμετέχοντες καταβάλλουν μία μικρή συμμετοχή των 120€ η οποία περιλαμβάνει το εισιτήριο και όλα τα έξοδα διαμονής και διατροφής στο πλοίο, καθώς και τη συμμετοχή τους σε εξειδικευμένα σεμινάρια, πριν και κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

Η μεγάλη ιδέα του Philipp Brinkman γεννήθηκε σε ένα ελληνικό νησί. Κάπου ανάμεσα στη Μύκονο, τη Ρόδο και το Ηράκλειο μπορεί να γεννηθεί και η δική σου.

[themify_box style=»light-blue rounded» ]Η δράση διοργανώνεται από το ThinkBiz, τον Φοιτητικό Οργανισμό Επιχειρηματικότητας με έδρα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Celestyal Cruises, τη μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας με έδρα την Ελλάδα. Ξεκινώντας από το λιμάνι του Πειραιά, το CruiseInn θα ταξιδέψει σε Μύκονο, Κουσάντασι, Πάτμο, Ρόδο, Ηράκλειο και Σαντορίνη. Οι τρεις νικήτριες ομάδες κάθε κρουαζιέρας θα μοιρασθούν συνολικά έπαθλα 3.500 ευρώ (συνολικά 7.000 ευρώ), μία ευγενική χορηγία της Celestyal Cruises.[/themify_box]

[themify_button ]Της Georgina Razack[/themify_button]