Εντάξει κάποιοι τρώμε 365 ημέρες το χρόνο. Γι΄ αυτό και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ποια είναι τα 4 σημεία στην Αθήνα στα οποία πάντα μπορείς να βρεις απίστευτες (και όχι τόσο συνηθισμένες) γεύσεις.

Κρίνος

Ο Κρίνος είναι ένα από τα γνωστότερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας. Στο κέντρο της πόλης, στο κτίριο όπου άνοιξε το πρώτο φαρμακείο το 1855, το παγωτό μηχανής μπλέκεται γλύκα με τους ζεστούς λουκουμάδες. Ο Γιώργος Φριλίγκος  και οι κόρες του έχουν αναλάβει τη λειτουργία του ζαχαροπλαστείου εδώ και 40 περίπου χρόνια, συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου του 1924, ο Μηνάς Κασιμάτης.

[themify_box style=»purple info rounded» ]

Ζαχαροπλαστείο Κρίνος: Αιόλου 87, Αθήνα

[/themify_box]

Χαρά

Θέλεις να δοκιμάσεις σμυρνιώτικο εκμέκ παγωτό; Αν ναι πήγαινε αμέσως στην οδό Πατησίων 339. Η Χαρά σε περιμένει. Το ζαχαροπλαστείο Χαρά λειτουργεί από το 1969 και σπεσιαλιτέ του είναι το εκμέκ και το Chicago. Η Αριστέα, η γιαγιά της οικογένειας Παπουτσή, ήρθε από τη Σμύρνη το 1922 με την συνταγή για το εκμέκ παγωτό, κρυμμένη στο παπούτσι της. Από το κατάστημα του Σταύρου Παπουτσή, έχουν περάσει πολλοί γνωστοί άνθρωποι από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Για να πάρεις μια ιδέα σου λέμε πως μέχρι κι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει δοκιμάσει τα λαχταριστά παγωτά του.

[themify_box style=»purple info rounded» ]

Ζαχαροπλαστείο Χαρά: Πατησίων 339, Αθήνα

[/themify_box]

White Rabbit

Το αυθεντικό ιταλικό παγωτό gelato, σίγουρα θα πρέπει να το γευτείς –αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Στο White Rabbit στα Εξάρχεια (παλιό Dasein), θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις πάνω από 20 γεύσεις φρέσκου παγωτού Gelato ημέρας.

[themify_box style=»purple info rounded» ]

Ζαχαροπλαστείο White Rabbit: Σολωμού 12, Εξάρχεια

[/themify_box]

Γκέκας

Το ζαχαροπλαστείο «Γκέκας», στο Χαλάνδρι, είναι το σπίτι μερικών αρκετά ασυνήθιστων γεύσεων παγωτού, όπως ρυζόγαλο ή μήλο. Κι αν δε σου εξάψαμε ακόμη το ενδιαφέρον, να δοκιμάσεις οπωσδήποτε την γεύση Creme d’ amour και θα μας θυμηθείς. Είναι από τα ελάχιστα (αν όχι το μόνο) ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα που τη διαθέτουν.

[themify_box style=»purple info rounded» ]

Ζαχαροπλαστείο Γκέκας: Ανδρέα Παπανδρέου 23, Χαλάνδρι

[/themify_box]
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr