Θα πιάσουν το στόχο στην crowdfunding καμπάνια τους;

Το Prometheus Project αφορά στην υποστήριξη της μη-κεδροσκοπικής ερευνητικής ομάδας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, για την κατασκευή καινοτόμων ηλεκτρικών οχημάτων, φιλικών προς το περιβάλλον, που υπόσχονται υψηλή απόδοση και χαμηλό κόστος (με κάθε 1000km να στοιχίζουν λιγότερα από 0,20€). Το πρώτο δείγμα της δουλειάς της ομάδας «Προμηθέας» είναι o Πυρφόρος ΙΙ, ένα μονοθέσιο ηλεκτροκίνητο όχημα, το οποίο έχει διακριθεί και στο διεθνή διαγωνισμό «Shell eco-marathon Europe«, κατακτώντας τη 2η θέση το 2015 στο «Off-track Safety award” ανάμεσα σε 200 συμμετοχές, τη 10η θέση το 2014 στην κατηγορία “Prototype Battery Electric Car” και το βραβείο «Best team spirit award» το 2013.

Στόχος της ομάδας για το 2016 αποτελεί ο αγώνας «Shell Eco-marathon» στο Λονδίνο αλλά και η συμμετοχή σε μια άλλη κατηγορία του διαγωνισμού, την “Urban-Concept” με ένα καινούργιο ηλεκτροκίνητο όχημα πόλης που σχεδιάζει, τον Pyrforos U (urban). Όμως, δεδομένου ότι η ομάδα δεν έχει κάποιο χορηγό ή κρατική χρηματοδότηση, αποφάσισε να δημιουργήσει μια καμπάνια crowdfunding στο indiegogo.com ώστε να μαζέψει πόρους για να υλοποιήσει τα σχέδιά της.

Ο στόχος τους είναι τα 15.000€ (που θα χρησιμεύσουν στην κάλυψη του κόστους βελτίωσης και συντήρησης του Pyrforos II, καθώς και τα έξοδα μετακίνησης του αμαξιδίου και της ομάδας στο Λονδίνο), με συμπληρωματικό στόχο τα 20.000€, για την ανάπτυξη και κατασκευή του δεύτερου μοντέλου, του Pyrforos U. Προς το παρόν, έχουν συγκεντρώσει λίγο παραπάνω από 3.000 ευρώ.

Εμείς, συναντήσαμε τα παιδιά της ομάδας «Προμηθέας», είδαμε από κοντά τον Πυρφόρο ΙΙ (ναι ναι, μάλιστα μπήκαμε και στη θέση του οδηγού!) και μιλήσαμε μαζί τους για τα projects, τους στόχους αλλά και τα όνειρά τους. Δες περισσότερα στο βίντεο!

Η ομάδα «Προμηθέας» για φέτος είναι οι: Χρήστος Κρασσόπουλος, Κωνσταντίνος Γάλλος, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, Σταύρος Δάβαρης, Φωτεινή Καραμούντζου, Γιώργος Τζούνας, Βαγγέλης Ντούρος, Δημήτρης Γεωργόπουλος, Νικόλας Νταβαρίνος, Φωτεινή- Αθηνά Καραντώνη, Ανδρέας Μπουγιουκλής, Νίκος Κούρος, Ιωάννα Αρμούτη, Νίκη Κυλιντηρέα, Ελένη Μήτση και Άσπα Σκαλίδη.

[themify_box style=»light-green rounded» ]

Εάν θες να στηρίξεις την ομάδα «Προμηθέας» κάνε κλικ εδώ.

Κάνε like στη σελίδα τους στο Facebook.

[/themify_box]