Είναι ωραίο να βλέπεις νέους να φτιάχνουν κάτι που σώζει ζωές.

Το 2012, η Ναταλία Κρίτσαλη και η Ναταλία Μπουγαδέλλη ήταν ακόμη στο γυμνάσιο όταν εμπνεύστηκαν την ιδέα του Bloode, δηλαδή της πρώτης κοινότητας εθελοντών αιμοδοτών στην Ελλάδα.

Η γιαγιά της Ναταλίας Μπουγαδέλλη, κάτοικος Λέσβου, διαγνώσθηκε με μια ασθένεια που την ανάγκασε να κάνει συνεχείς μεταγγίσεις. Στο νοσοκομείο του νησιού, κάτι τέτοιο, ήταν αδύνατο να συμβεί λόγω έλλειψης αποθεμάτων αίματος. Μετά την εξάντληση όλων των δυνατοτήτων τους και κουρασμένες πλέον της επαιτείας τους για αίμα, τα δύο κορίτσια ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν -δοκιμαστικά- το Bloode.  Στη συνέχεια, το 2014, τα 2 κορίτσια συμμετείχαν στο διαγωνισμό Social Impact Award του Impact Hub και κατάφεραν να διακριθούν.

Σήμερα και ενώ έχουν προστεθεί στην ομάδα 2 νέα μέλη, ο Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος και  ο Παναγιώτη Σφήκας, 593 ζωές έχουν σωθεί, 1300+ αιμοδότες έχουν δωρίσει αίμα, 85+ λίτρα αίμα έχουν συλλεχθεί και διοργανώνονται εθελοντικές αιμοδοσίες σχεδόν σε μηνιαία βάση.

Για την αντιμετώπιση της έλλειψης αίματος στην Ελλάδα, οι εκδηλώσεις του Bloode δείχνουν πως η δωρεά αίματος μπορεί να είναι μια διασκεδαστική, χαρούμενη και προσωπική εμπειρία για όλους τους εμπλεκόμενους (συμβάλλοντας στο να γίνει το σύστημα πιο φιλικό και λιγότερο αγχωτικό για τους ασθενείς και τους συγγενείς).

Μουσική, φωτογραφίες και πολλά γέλια είναι ακριβώς ό,τι διατάζει ο γιατρός! 🙂 Χαρακτηριστικά, η Ναταλία μας λέει πως οι εθελοντές έχουν τόσο όμορφες αναμνήσεις που αυτό αντικατοπτρίζεται στην επόμενη εκδήλωση με την παρουσία τους.

Τα επόμενα βήματα του Bloode θα είναι μια εφαρμογή για κινητά, παιδικά επιτραπέζια παιχνίδια  καθώς και η ανάπτυξη της κοινότητας σε Ισραήλ και Λατινική Αμερική.

Και σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, η δωρεά αίματος προσφέρει πολλά στην υγεία σου. Για να διαβάσεις όλα τα οφέλη και να μάθεις περισσότερα για το Bloode μπες στο http://bloode.org/

Η προσφορά του Bloode, σε αριθμούς:

  • 593 ζωές έχουν σωθεί
  • Εθελοντικές Αιμοδοσίες σε μηνιαία βάση
  • 1300+ αιμοδότες
  • 85+ λίτρα αίμα

Μάθε περισσότερα για το BloodE εδώ και για τον διαγωνισμό Social Impact Award εδώ