Το app που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον επιχειρηματικό διαγωνισμό CruiseInn, κάνει τα πρώτα του βήματα.

Από τις 16 έως τις 20 Μαΐου διοργανώθηκε για δεύτερη φορά το CruiseInn μια κρουαζιέρα δημιουργίας startup. Στόχος της, η ανάπτυξη ιδεών που αφορούν τον τομέα του Τουρισμού, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ιδέες τους ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να τις συζητήσουν με πιθανούς πελάτες στις στάσεις της κρουαζιέρας. Ακούγεται δελεαστικό αρχικά, αλλά συνειδητοποιώντας πως η ιδέα σου θα κριθεί και δοκιμαστεί από τα πρώτα της ακόμα βήματα, ίσως να καθιστά την όλη διαδικασία πιο δύσκολη απ’ όσο ακούγεται. Δες εδώ πώς τα πήγε η δική μας Georgina όταν επιχείρησε να παρουσιάσει τη δική της ιδέα.

Η πραγματικότητα αυτή δεν αποθάρρυνε καθόλου την ομάδα του Ryde.

«Μπορέσαμε να βρεθούμε όλοι μαζί και να δουλέψουμε συγκεντρωμένα. Κάτι που είναι δύσκολο, όταν λειτουργούμε κάτω από κανονικές συνθήκες και πρέπει να συνδυάσουμε τα προγράμματα όλων» μας εκμυστηρεύθηκε ο Αχιλλέας, όταν τους συναντήσαμε.

Η κουβέντα μας με την ομάδα είχε πολύ ενδιαφέρον. Άλλωστε, το startup που προσπαθούν να στήσουν τα παιδιά απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας που προαναφέραμε. Το σημαντικότερο όμως, ήταν πως είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους τις προκλήσεις και τις συγκινήσεις των πρώτων βημάτων της επιχείρησής τους.