Κι όμως μεταξύ άλλων φταίει ο Sonic και μερικά bugs!

Ήξερες πως στην βόρεια Αμερική τα περισσότερα video games κυκλοφορούν την Τρίτη; Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι πολλοί και διάφοροι κι έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Το soundscan

sscan

To soundscan καταγράφει τις πωλήσεις ψηφιακής ψυχαγωγίας από τα 90s μέχρι και σήμερα. Η πρώτη μέρα καταγραφής κάθε εβδομάδας είναι η Τρίτη κι έτσι τα παιχνίδια κυκλοφορούν αυτή τη μέρα, ώστε οι εταιρίες να προλάβουν να μπουν στις μετρήσεις από την αρχή της «εβδομάδας.»

Ο Sonic

son02

Μέχρι τις αρχές των 90s τα παιχνίδια δεν είχαν σχεδόν ποτέ συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας. Ωστόσο μετά την έλευση του του Sonic 2 στις ζωές μας, αυτό άλλαξε άρδην. Η ομάδα marketing της Sega αποφάσισε να κυκλοφορήσει το παιχνίδι την Τρίτη 24 Νοεμβρίου και μάλιστα το σλόγκαν για την συγκεκριμένη κυκλοφορία ήταν το εμπνευσμένο Sonic2sday.

Tα bugs 

Κάθε παιχνίδι τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του, είναι εξαιρετικά πιθανό να παρουσιάσει μικροπροβλήματα και δυσλειτουργίες. Με ημέρα κυκλοφορίας την Τρίτη, οι developers, προλαβαίνουν να κάνουν τις αλλαγές που χρειάζονται πριν ολοκληρωθεί η «εμπορική» εβδομάδα.

Tα ράφια των καταστημάτων

retail_games

Ας υποθέσουμε πως ένας πολύ μεγάλος ΑΑΑ τίτλος έχει ως ημέρα κυκλοφορίας την Παρασκευή. Φαντάσου το χαμό που θα γίνει στα καταστήματα κι αν τελικά τα αποθέματα δε φτάσουν για να καλύψουν τη ζήτηση, οι καταστηματάρχες θα αναγκαστούν να περιμένουν ως την Δευτέρα με αποτέλεσμα η εταιρία ανάπτυξης του τίτλου να χάνει λεφτά. Κι αν θεωρείς ότι αυτά δε συμβαίνουν, επίτρεψέ μας  να σου δώσουμε ένα παράδειγμα με ένα τίτλο που κυκλοφόρησε μόλις λίγους μήνες πριν.

Χωρίς σχόλια

Πηγή