Λιγότερο πλαστικό στην καθημερινότητα μας: Γιατί όχι. 

Η ανακύκλωση μπαίνει όλο και πιο βαθιά σαν ιδέα στην ζωή μας κι όλο και περισσότερες καινοτομίες περιστρέφονται γύρω της. Είναι πολύ θετικό δείγμα ότι οι άνθρωποι σκέφτονται τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στο περιβάλλον και έχουν αποκτήσει την σχετική ευαισθησία.

Ένας Λαρισαίος πρωτοπορεί καθώς δημιούργησε μια οδοντόβουρτσα αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά, η οποία έχει διάρκεια ζωής 3 μήνες και λειτουργεί όπως μια συνηθισμένη πλαστική οδοντόβουρτσα. Η λαβή της είναι φτιαγμένη από βιοδιασπώμενο μπαμπού και μαλακές ίνες και διατίθεται στην αγορά για ενήλικες και για παιδιά.

Η «Βe Μy Flower» όπως ονομάστηκε από τον δημιουργό της, έχει στόχο να μειώσει τη συγκέντρωση πλαστικού στις χωματερές και ο Λαρισαίος δημιουργός της την εμπνεύστηκε αφού είχε αρχίσει να εξαφανίζει κάθε τι πλαστικό που έβλεπε σπίτι του. Αφού ανακάλυψε ότι το μπαμπού είναι ιδανικό ανακυκλώσιμο υλικό, οραματίστηκε από αυτό μια οδοντόβουρτσα και πέρασε από το στάδιο της ιδέας σε αυτό της υλοποίησης. Σκοπός της είναι να φτάσει σε κάθε ελληνικό σπίτι αντικαθιστώντας το πλαστικό και γι αυτό το λόγο η τιμή της είναι όσο και μιας συμβατικής οδοντόβουρτσας.

πηγή: fortunegreece