Κορίτσι από την Κίνα έκανε το πείραμα για όλους εμάς. (Ξεκάθαρα don`t try this at home)

Μια κοπέλα 21 ετών από την Κίνα είναι μεγάλη θαυμάστρια του multiplayer παιχνιδιού για smartphones, «Honour of Kings». Η νεαρή που ασχολείται με τα οικονομικά, ανέφερε συγκεκριμένα έπαιζε για αμέτρητες ώρες το συγκεκριμένο παιχνίδι, μέχρι που δεν μπορούσε να δει πια από το δεξί της μάτι.  Στη συνέχεια, ύστερα από δεκάδες επισκέψεις σε νοσοκομεία, διαπίστωσε πως έπασχε από απόφραξη αρτηρίας αμφιβληστροειδούς στο δεξί μάτι.

Η νεαρή κοπέλα παραδέχτηκε ότι συνήθιζε να παίζει πάνω από 8 ώρες τη μέρα χωρίς διάλειμμα ούτε για φαγητό ή τουαλέτα και δήλωσε: «Όταν δεν δουλεύω, σηκώνομαι γύρω στις 6 το πρωί και τρώω πρωινό.Ύστερα παίζω το παιχνίδι μέχρι τις 4 το απόγευμα που σταματάω για μεσημεριανό κι όταν τελειώσω ξαναπαίζω μέχρι τη 1 το βράδυ. Οι γονείς μου με είχαν προειδοποιήσει ότι θα τυφλωθώ».

Παρ’όλα αυτά ο επικεφαλής οφθαλμολογικής κλινικής στο Λονδίνο, Dr David Allamby, δήλωσε στη Daily Mail ότι η  απόφραξη αρτηρίας αμφιβληστροειδούς υποδηλώνει συχνά κάποια μορφή καρδιαγγειακής νόσου και οι πιθανότητες να προκληθεί από ένα παιχνίδι είναι απειροελάχιστες. Παρ`όλα αυτά, είναι ξεκάθαρο πως τα smartphones έχουν αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Που ζούμε.