20 +1 αγαπημένοι τίτλοι, για τα μάτια σου μόνο!

Έχουμε μιλήσει ξανά στο παρελθόν για το πως τα πάντα γύρω μας δείχνουν ότι ζούμε ξανά την παιδική μας ηλικία (δες εδώ) κι αν κάποιες φορές αυτό δείχνει παρωχημένο κι αχρείαστο, υπάρχουν άλλες που δεν μας χαλάει καθόλου.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την βιομηχανία των video games. Όταν η Nintendo ανακοίνωσε την κυκλοφορία του NES Classic στις 10 Νοεμβρίου του 2016 σε mini μορφή και  με προεγκατεστημένα αγαπημένα κλασικά παιχνίδια στη μνήμη της κονσόλας έγινε πανικός. Τα μαγαζιά ξεπούλησαν σχεδόν αμέσως και η αγαπημένη μας εταιρία δεν πίστευε στα μάτια της.

Κάποιοι περισσότερο υπομονετικοί περιμέναμε την επόμενη mini επίθεση (που θα είχε και περισσότερα να μας θυμίσει) και τελικά δικαιωθήκαμε, καθώς λίγους μήνες αργότερα ανακοινώθηκε το SΝES classic στην ίδια ακριβώς λογική με το NES με 20+1 προεγκατεστημένα παιχνίδια.

Με την ημερομηνία κυκλοφορίας να πλησιάζει, (29 Σεπτέμβρη) ας ρίξουμε μια ματιά στο τι πρέπει να περιμένουμε από αυτό το μικρό διαμάντι.

Η κονσόλα

SNES-Classic-Mini

Αρχικά ας μιλήσουμε για το σχέδιο το οποίο είναι το ίδιο με του κλασικού, παλιού, αγαπημένου Super Nintendo με δύο χειριστήρια που θα σε κάνουν να νιώσεις ξανά όπως όταν ήσουν παιδί και να παίξεις με τον αδερφό ή τους φίλους σου. Στο πακέτο περιέχεται επίσης ένα καλώδιο HDMI και ένα καλώδιο USB για σύνδεση σε αντάπτορα πρίζας, (σαν αυτόν που έχουν οι φορτιστές των smartphones) που όμως δεν περιλαμβάνεται στο πακέτο. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως από τη στιγμή που θα το βάλεις στην πρίζα θα παίξεις άμεσα χωρίς να χάσεις χρόνο με οτιδήποτε άλλο.

Τα παιχνίδια από την άλλη, φαίνεται πως έχουν δεχτεί ένα σχετικό εκσυγχρονισμό  ώστε να μην μοιάζουν τόσο «παρωχημένα», χωρίς παρ’ όλα αυτά, να χάνουν την ρετρό αισθητική που τόσο λατρεύουμε.

Τα παιχνίδια

Super Mario World

Super Mario World 2: Yoshi’s Island

Super Mario Kart

Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars

The Legend of Zelda: A Link to the Past

 

Super Metroid

Donkey Kong Country

Final Fantasy III

Contra III: The Alien Wars

EarthBound

F-Zero

Kirby Super Star

Kirby’s Dream Course

Mega Man x

Secret of Mana

Star Fox

Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting

Super Castlevania IV

Super Ghouls’n Ghosts

Super Punch-Out!!

H Έκπληξη 

Star Fox 2

sf-cor

To παιχνίδι ήταν έτοιμο για να κυκλοφορήσει, όμως η Nintendo ακύρωσε την κυκλοφορία του, καθώς αποφάσισε να αλλάξει γενιά και να λανσάρει το  Nintendo 64. Έτσι το Star Fox 2, θα κάνει επίσημα το ντεμπούτο του στο Snes classic και είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για αυτό.

Τιμή και προπαραγγελείες   

snesm

Η τιμή του SNES classic έχει οριστεί στα 99 ευρώ κι 90 λεπτά περίπου, όμως ακόμα κι αν είσαι έτοιμος να διαθέσεις το ποσό, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα καταφέρεις να πάρεις στα χέρια σου την κονσόλα από την πρώτη ημέρα, καθώς ήδη σημειώνεται ρεκόρ προ- παραγγελιών. Όπως και να ΄χει, ελπίζουμε να καταφέρουμε να την απολαύσουμε όλοι γιατί πραγματικά ανυπομονούμε.

[themify_box ]Tου Μίλτου Τσιμπούκη[/themify_box]