Θα σπάσουν τα κοντέρ στο game over!

Πραγματικά πρωτότυπο μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι οι οδηγοί φορτηγών στην Ρωσία έχουν πλέον την δυνατότητα να παίζουν tetris. Η εκτέλεση μιας συγκεκριμένης σειράς βημάτων ξεκλειδώνει μια εκδοχή του παιχνιδιού που μπορεί να αναπαραχθεί στη μικρή οθόνη του πίνακα οργάνων.

Η συγκεκριμένη, απλή, μονόχρωμη εκδοχή του tetris είναι εγκατεστημένη για έναν συγκεκριμένο και πολύ σοβαρό λόγο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την δοκιμή της ποιότητας εικόνας στον πίνακα οργάνων. Υποθετικά επιτρέπει στους τεχνικούς να βεβαιωθούν ότι κάθε ίντσα της οθόνης λειτουργεί σωστά, αφού δίνεται η ικανότητα να καλυφθεί κάθε pixel της οθόνης.

Παρόλο που το παιχνίδι είναι εγκατεστημένο σε όλα τα φορτηγά που παράγει η εταιρία 2017 GAZelle Next, μόνο λίγοι αγοραστές του μπορούν να ενεργοποιήσουν την λειτουργία του tetris! Αυτό συμβαίνει καθώς χρειάζεται να ακολουθήσουν μια σειρά αρκετά περίπλοκων βημάτων. Λίγοι τα καταφέρνουν ενώ ο θρύλος λέει ότι με την πρώτη δε μπορεί ούτε ο ίδιος κατασκευαστής να το ενεργοποιήσει!

Το παιχνίδι δεν γίνεται να ενεργοποιηθεί όσο το όχημα βρίσκεται σε κίνηση και αυτό συμβαίνει φυσικά για λόγους ασφαλείας. Στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε αν θα κυκλοφορήσουν οχήματα με παρόμοιες καινοτομίες, οπότε αν είστε λάτρης του tetris, μάλλον θα πρέπει να εγκατασταθείτε στην Ρωσία.