Και έχει μέλλον μπροστά του…!

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον τομέα ασφαλείας των υπολογιστικών συστημάτων στη χώρα μας, αφού φαίνεται πως είναι σ’ ένα πολύ υψηλό επίπεδο και σίγουρα το μέλλον θα είναι ευοίωνο. Και λέμε σίγουρα, γιατί θα είναι στα χέρια του Λευτέρη Τουλουμτζίδη. Ενός πολλά υποσχόμενου νέου, από τη Θεσσαλονίκη, που σε ηλικία μόλις 15 ετών, έγινε το νεότερο μέλος της ελληνικής αποστολής που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Challenge 2017», που πραγματοποιήθηκε στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Ο επόμενος στόχος του τώρα είναι να πάρει μέρος στους προκριματικούς  του διαγωνισμού για το 2018, προκειμένου  να πάρει το «εισιτήριο» και για τον φετινό ευρωπαϊκό διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο.

Ο νεαρός μαθητής σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Πρακτορείο FM αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις απαιτήσεις του διαγωνισμού, «European Cyber Security Challenge» λέγοντας: Μέσω του διαγωνισμού που γίνεται κάθε χρόνο, στόχος είναι να καλύψουμε προβλήματα στην ασφάλεια σε υπολογιστικά συστήματα. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμός πρέπει κάποιοι (σ.σ από τους συμμετέχοντες σε κάθε εθνική ομάδα) να ‘σπάσουν’ τα συστήματα των άλλων ομάδων και κάποιοι άλλοι πρέπει να τα ‘διορθώσουν’ και να μην αφήσουν την άλλη ομάδα να μπει».

Η συμμετοχή του σ΄αυτόν το διαγωνισμό έγινε μετά από παρότρυνση ενός φίλου του, που του εξήγησε όλη τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων και τον έπεισε να λάβει μέρος στις δοκιμασίες. Η δοκιμασία ήταν επιτυχής και ο Λευτέρης έγινε ένα από τα συνολικά δέκα μέλη της ομάδας που ταξίδεψαν στη Μάλαγα και διαγωνίστηκαν απέναντι σε άλλες 14 εθνικές ομάδες.

Εκεί η ελληνική ομάδα κατάφερε τελικά να κατακτήσει την 12η θέση ανάμεσα σε ένα ιδιαίτερα ικανοποιητικό επίπεδο συμμετεχόντων, από τους οποίους έπρεπε να προστατέψει τα συστήματά της.