Είναι και φορητό. Τι άλλο θέλεις;

Ο ιδρυτής του facebook Mark Zuckerberg παρουσίασε την Τετάρτη το νέο headset εικονικής πραγματικότητας, το οποίο ονομάζεται «Oculus Go» και διατίθεται στην προσιτή σχετικά τιμή των 200 δολαρίων. Είναι με 100% διαφορά από το δεύτερο, το πιο φθηνό headset της αγοράς και έχει σαν μεγάλο προσόν ότι για να λειτουργήσει δεν χρειάζεται σύνδεση ούτε με υπολογιστή, ούτε με κινητό τηλέφωνο.

Χαρακτηρίστηκε το τελευταίο βήμα ώστε να υλοποιηθεί ο στόχος του facebook, να εντάξει δηλαδή 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως στην εικονική πραγματικότητα. Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Zuckerberg την ώρα που παρουσίαζε το  «Oculus Go» στην σκηνή.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει σε σύγκριση με άλλα προϊόντα της κατηγορίας του, είναι ότι δεν απαιτεί κάποια άλλη εξωτερική συσκευή ώστε να τροφοδοτηθεί ενέργεια και να ξεκινήσει την λειτουργία του. Μέχρι στιγμής τα headset εικονικής πραγματικότητας απαιτούσαν απαραίτητα σύνδεση με κινητό ή υπολογιστή. Είναι εντελώς αυτόνομο με δικό του gamepad και δικά του ηχεία. Αυτό σε συνδυασμό με το χαμηλό του κόστος, είναι το βασικό όπλο ώστε να αφήσει πίσω τους ανταγωνιστές, καθώς από άποψη παιχνιδιών και εφαρμογών δεν έχει να παρουσιάσει κάτι που δεν έχουμε δει έως σήμερα.

Οι δυνατότητες του επεξεργαστή δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ενώ θα έχει οθόνη LCD με ανάλυση 2560 x 1440. Η κυκλοφορία του θα αρχίσει στις αρχές του 2018 στην Αμερική και μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το πότε θα φτάσει στην χώρα μας.