Με αφορμή τη σημερινή, παγκόσμια ημέρα skateboarding.

Το skate είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας βρήκαμε ενδιαφέροντα αλλά (οι περισσότεροι) δεν τα δοκιμάσαμε ποτέ. Όπως και να έχει ένα skate park έχει πάντοτε ενδιαφέρον κι επειδή κάτι μας λέει ότι μάλλον μας αμφισβητείς, ορίστε 7 τέλεια skateparks που θα ζήλευε κι ο Tony Hawk.

Ο ναός της Santa Barbara (Ισπανία)

sk park 01

Έχουμε ξανά μιλήσει γι΄ αυτό εδώ, οπότε θα αρκεστούμε απλά να πούμε πως φαίνεται τέλειο. Ειλικρινά, αξίζει να δεις τις φωτογραφίες.

Το σπίτι του Andre Senizergue (Η.Π.Α)

sk park 02

Ο τύπος είναι πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο skateboard με δική του εταιρία ενδυμάτων και ζήτησε από τον αρχιτέκτονα Francois Perrin, να του φτιάξει ένα σπίτι που θα το χρησιμοποιεί και για skate park. Όταν θα γίνει το ίδιο με το σπίτι-παιχνιδοκονσόλα να μας φωνάξετε.

Evertro (Αγγλία)

sk park 03

Ένα πάρκο που λαμπυρίζει. Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο. Είναι δημιουργία του Κορεάτη Koo Jeong A  σε συνεργασία με την Wheelscape Skateparks και εκτός από Skate είναι κατάλληλο και για BMX. Ο Κοο μάλιστα δήλωσε «επινόησα απότομες γωνίες οι οποίες είναι μια πρόκληση για τους θαρραλέους και ικανούς skaters, είναι σαν τους ορειβάτες που κάνουν πράγματα που εμείς οι υπόλοιποι θαυμάζουμε«. Τι; Ζήλεψες; Κι εμείς.

Το πάρκο-φλιπεράκι (Νέα Ζηλανδία )

sk 04

Ήταν promotion αναψυκτικού στα πλαίσια του οποίου φτιάχτηκε ένα ωραιότατο πάρκο skate στην περιοχή Henderson, σε σχήμα που θύμιζε ξεκάθαρα το λατρεμένο φλιπεράκι. Δυστυχώς όταν τελείωσε η προώθηση καταστράφηκε και το πάρκο. Άντε παιδιά, σύντομα και φιδάκι.

Dimjalla Skate Park (Αυστραλία)

sk 05

Αυτό το καλοκαιρινό αριστούργημα δημιουργήθηκε από skaters που έμεναν στη γειτονιά καθώς είχαν βαρεθεί το παλιό του στυλ. «Τα μόνα παράπονα που έχω διαβάσει, έχουν να κάνουν με την ολισθηρότητα του πάρκου. Αν κάποιοι ανησυχούν τόσο πολύ γι΄αυτό, τους προσκαλώ να έρθουν να κάνουν skate μαζί μας».

Joven Skatepark (Ισπανία)

sk 06

Το 2011 ολοκληρώθηκε η κατασκευή  του πάρκου-παιδική χαρά Factoría Joven στην Μέριδα της Ισπανίας. Είναι υπερυψωμένο περίπου ενάμισι μέτρο από το έδαφος και είναι το μέρος οπού οι skaters μπορούν να συναντήσουν μικρά παιδιά και να περάσουν όλοι το ίδιο τέλεια. (Το σκέφτεται, κλείνει εισιτήρια)

Floating Mini Ramp (Φινλανδία)

sk 07

Ετούτο εδώ το αριστούργημα ήταν το όνειρο του σταρ του snowbord Roope Tonteri ο οποίος έπεισε τον χορηγό του (Red Bull) κι έναν φίλο του τον Jaakko Tossavainen και τελικά το έκανε πραγματικότητα στη λίμνη κοντά στο πατρικό του. Ναι μοιάζει επικίνδυνο αλλά ταυτόχρονα και τέλειο! Α, έχει και σάουνα (ζήλια, ζήλια, ζήλια).

Latraac (Ελλάδα)

tumblr_ol3q3vgQo21s38kkuo1_1280

«Το LATRAAC ξεκίνησε ουσιαστικά από εμένα και ένα φίλο μου, αλλά πλέον είναι μια συνεργασία πολλών ανθρώπων. Αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, κηπουροί, σχεδιαστές, όλοι έχουν συμβάλει για να υλοποιηθεί αυτό το έργο.» – Zάχος Βαρφής – αρχιτέκτονας/δημιουργός του Latraac, μιας ράμπας που αποτελεί κόσμημα αρχιτεκτονικής για την Αθήνα.

[themify_button ]του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]