– Ομιλία στο Μουσείο Ηρακλειδών: To «αυτοκίνητο» στην αρχαία Ελλάδα

event 2

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων», που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2015 και παρατείνεται έως και την Κυριακή 8 Μαΐου 2016, ο επιμελητής της έκθεσης Κώστας Κοτσανάς παραχωρεί μια ομιλία για να γνωρίσουμε καλύτερα το «αυτοκίνητο» της αρχαίας Ελλάδας. Υπήρξε «αυτοκίνητο» στην αρχαία Ελλάδα και μάλιστα με αυτόματη πλοήγηση, δηλαδή χωρίς οδηγό; Πότε και πού; Πώς γινόταν ο προγραμματισμός του; Ποιες ήταν οι διάφορες πηγές ενέργειας για την αυτόνομη κίνησή του;… Η συγκεκριμένη παρουσίαση απαντά θετικά με εγκυρότητα και αξιοπιστία, μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, αναλυτικά σχέδια και λεπτομερείς βιβλιογραφικές αναφορές από την αρχαία ελληνική γραμματεία. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι η πορεία του δυτικού τεχνολογικού πολιτισμού δεν ήταν μια αύξουσα καμπυλόγραμμη εξέλιξη, όπως συνήθως γνωρίζαμε, αλλά μια ταχύτατη ανάπτυξη και κορύφωση κατά τον 3ο  αιώνα π.Χ., μια υποχώρηση και απώλεια αυτής της τεχνολογίας στους επόμενους αιώνες και μια σταδιακή επανάκτησή της μόλις τον 13ο  αιώνα μ.Χ. 

To Rise βρέθηκε στο Μουσείο Ηρακλειδών και σου προτείνει τα καλύτερα μέρη για να συνεχίσεις την βραδιά σου στα πανέμορφα σοκάκια του Θησείου. Δες τα εδώ!

– Echo train στο Faust

echo

 

Οι Echo Train, έρχονται στο Faust, να μοιραστούν τραγούδια απο το πρώτο τους νεογέννητο αλμπουμ Μemento Mori, και να μας μεταφέρουν σε ένα ψυχεδελικό ταξίδι χρωμάτων, με  blues, folk και garage επιροές απο τα 60’s, σε μία παράσταση που εχει σαν όνειρο να οδηγήσει  την ψυχή σε παγανιστικά μονοπάτια, και να μας φέρει πιο κοντά στα στοιχεία της φύσης, και τις σκέψεις του λύκου οταν κοιτάζει την πανσέληνο.

Οι Echo Train αποτελούνται απο τους, Ren (vocals), Greggy K. (guitars, beer jug), Dennis Panagiotidis (drums), Thanos Karagiannis (synths), Spyros Valkaniotis (bass), Guspyr (flute, tenor saxophone). Διαβάσαμε το μυαλό της REN εδώ.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00, ώρα έναρξης: 22.30.

 

[themify_box style=»orange map rounded» ]
Κεντρικό κτίριο Μουσείου Ηρακλειδών: Ηρακλειδών 16, Θησείο
Faust: Καλαμιώτου 11 και Αθηναΐδος 12, Αθήνα
[/themify_box]

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr