Το ωραίο δεν χωρά διακρίσεις, κακά τα ψέματα…

Η Deddeh Howard είναι 27 χρονών, μοντέλο στο επάγγελμα, φοιτήτρια Ιατρικής και fashion blogger, μεγαλωμένη στη Λιβερία αλλά ζει στο Λος Άντζελες. Πρόσφατα συνεργάστηκε με τον φωτογράφο και φίλο της Raffael Dickreuter δημιουργώντας εκ νέου μερικές από τις μεγαλύτερες εκστρατείες μόντελινγκ, όπως των Dolce & Gabbana και της Victoria Secret, με το όνομα Black Mirror, κι όλο αυτό προς έκκληση για μεγαλύτερη ποικιλομορφία στη βιομηχανία. H ίδια λέει:

Nομίζω ότι είναι τέλειο, είναι σαν ένας καθρέφτης η μία φωτογραφία με την άλλη, απλώς οι μαύρες γυναίκες αναρωτιούνται γιατί δεν βρίσκονται αυτές στη θέση του λευκού μοντέλου της καμπάνιας, όπως έχουμε συνηθίσει δηλαδή…

Η Howard είπε πως το όλο project είχε διάρκεια 3 μηνών και είναι εμπνευσμένο εξ΄ολοκλήρου από τις διακρίσεις που η ίδια αντιμετώπισε ως μοντέλο. «Συνήθως άκουγα σχόλια όπως: Μου αρέσει το βλέμμα σας όμως έχουμε ήδη ένα μαύρο κορίτσι…«, προσθέτει, λέγοντας ακόμη πως ήταν πολύ επώδυνο και την έκανε να αισθάνεται ανασφάλεια και άσχημα με τον εαυτό της.

Το μήνυμα που θέλει να στείλει η ίδια είναι πως τα μοντέλα χρώματος, ειδικά τα μαύρα μοντέλα, είναι εξίσου όμορφα όπως οποιοσδήποτε άλλος και θα ΄πρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή των εκστρατειών. Για το αποτέλεσμα αυτό εργάστηκε σκληρά, για να κάνει δηλαδή τις φωτογραφίες να είναι όσο το δυνατόν παρόμοιες με τις πραγματικές φωτογραφίες της εκστρατείας.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr