Στο κτίριο της Σαλαμίνος 72 στο Μεταξουργείο

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 στις 19:00 η Atopos cvc και το νεο-καταστασιακό δίδυμο ΦΥΤΑ θα παρουσιάσουν μια διαδραστική εγκατάσταση για το «κουήρ», υπό τον τίτλο “Queer::Unqueer”!

4 Atopos BlahBlahBlah Queer Unqueer by FYTA

Στην πρώτη φάση της εκδήλωσης το κοινό θα κληθεί να αποφανθεί για την «κουηροσύνη» διαφόρων εννοιών που θα παρουσιαστούν πάνω σε ένα μεγάλο επιτοίχιο ταμπλό, μια διαδικασία που θα οργανωθεί / διεξαχθεί από τα ΦΥΤΑ. Μέσα από μια διασκεδαστική και άκρως επιστημονική διαδικασία ψηφοφορίας θα φτάσουμε σε μια συμφωνία γύρω από τα περιεχόμενα που έχει πάρει η έννοια του Queer στο ελληνικό συγκείμενο, και θα διερευνήσουμε τα αναλυτικά του όρια και τα νέα δυνητικά πεδία που ανοίγονται για χάρη του.

3 Atopos BlahBlahBlah Queer Unqueer by FYTA

Στη δεύτερη φάση της βραδιάς θα διεξαχθεί μία στρογγυλή τράπεζα με καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, ακτιβιστές όπου θα συζητηθεί / προβληματοποιηθεί η έννοια του Queer στο ελληνικό συγκείμενο μέσα από εξιστόρηση εμπειριών και ξεδίπλωμα θεωρητικών αναστοχασμών. Στόχος είναι να αναπτυχθεί ένας διάλογος σχετικά με το τι ακριβώς φέρνει στην συζήτηση το «κουήρ» στην Eλλάδα του 2017, πως η έννοια αυτή μπαίνει στον λόγο, τι πραγματικότητες κατασκευάζει, πως σχετίζεται με δομές και θεσμούς. Τα ΦΥΤΑ καλούν τους συμμετέχοντες να κάνουν σύντομες τοποθετήσεις των 10 λεπτών πάνω σ’ αυτές τις προβληματικές και να πάρουν μέρος στην συζήτηση που θα ακολουθήσει.

5 Atopos BlahBlahBlah Queer Unqueer by FYTA

Η βραδιά εντάσσεται στο πρόγραμμα εορτασμών της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 με θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», το οποίο επιλέχθηκε από το  Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM). Παράλληλα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, τα ΦΥΤΑ θα επαναπροσδιορίσουν την πρόσφατη έκδοση UNLOCKED της Atopos cvc δημιουργώντας πάνω σε επιλεγμένο αριθμό αντιτύπων του βιβλίου. Τα αντίτυπα αυτά θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στη συνέχεια μέσω του Atopos shop. 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ και στο Facebook Event