Όλη η Αθήνα αναζητά την ταυτότητα του Αντεροβγάλτη, μέχρι το επόμενο επεισόδιο.

Μοιάζει με σενάριο του «True Detective», μοιάζει ίσως και με το «Twin Peaks» η ιστορία του Αντεροβγάλτη. Όμως δεν προβάλλεται από το HBO, το Netflix ή το AMC, αλλά ανεβαίνει από την ομάδα Νοσταλγία, στο θέατρο Rabbithole, στο Μεταξουργείο. Μπερδεύτηκες;

Τι είναι ο Αντεροβγάλτης;

Πρόκειται για μια θεατρική σειρά 4 επεισοδίων που βασίζεται εν μέρει στην ιστορία του δολοφόνου Τζακ Αντεροβγάλτη και σε ένα γράμμα που είχε λάβει η αστυνομία του Λονδίνου το 1988, 100 χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση. Το γράμμα αυτό είχε δημιουργήσει ξανά ένα κλίμα πανικού, αναβιώνοντας τον μύθο του θρυλικού serial killer, λίγο πριν το τέλος των 80`s.

H ιστορία του Αντεροβγάλτη εμπνέεται από αυτά τα γεγονότα, παρουσιάζοντας μια ιστορία μυθοπλασίας, χωρισμένη σε 4 επεισόδια, με το κάθε ένα από αυτά να ανεβαίνει για 2 εβδομάδες στο χώρο της θεατρικής σκηνής Rabbithole.

Γιατί εμμονή;

Ετοιμάσου να πάθεις εμμονή με τον Αντεροβγάλτη και τη λύση του μυστηρίου του. Ετοιμάσου να δεις κάτι που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της θεατρικής σκηνοθεσίας και ερμηνείας και της τηλεοπτικής μυθοπλασίας. Ετοιμάσου να δεις κάτι που δεν έχεις ξαναδεί μέχρι τώρα.

Για σένα που ακόμα δεν το έχεις δει, ένας πρόλογος
Η σκηνή 

Η σκηνή του θέατρου Rabbithole διαμορφώνεται ώστε ο θεατής από παρατηρητής να γίνεται συμμέτοχος στα δρώμενα της ιστορίας. Μικρά σκηνικά όπως το μπαρ, ο σταθμός τρένου, ένα μουσείο εγκληματολογίας, ένας τυχαίος δρόμος μες το καταχείμωνο κι ένα γραφείο ψυχιάτρου διασκορπίζονται ανάμεσα στις θέσεις των θεατών, προσφέροντας μια πραγματικά διαδραστική εμπειρία. Ετοιμάσου να δεις τον δολοφόνο μπροστά σου, φορώντας μάσκα καθώς θα αφαιρεί τη ζωή ενός και περισσοτέρων κεντρικών ηρώων. Ετοιμάσου να αμφιβάλλεις με τον εαυτό σου, συλλέγοντας στοιχεία γι`αυτό που μπορεί και να είναι η λύση του αινίγματος.

Επεισόδιο 2ο, το trailer:

To παρακάτω κείμενο δεν περιέχει spoiler για όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής στον Αντεροβγάλτη

Η Απειλή

anterovgal

Πρόκειται για μια ιστορία που συμβαίνει στην Βοστώνη, λίγο πριν τον ερχομό του 1990. Ο Αντεροβγάλτης καταφέρνει να δρα ανενόχλητος, ενώ οι μιμητές του σκορπούν τον τρόμο στην πόλη, επιδιώκοντας να κερδίσουν λίγη δημοσιότητα. Ο δολοφόνος κυκλοφορεί ανάμεσα στα γραφεία των αστυνομικών, στο μπαρ, σε δημοσιογραφικά μπλοκάκια γεμάτα στοιχεία και γρίφους, σε ένα εγκληματολογικό μουσείο, σε ένα σταθμό τρένου, σε τυχαίους δρόμους, είναι παντού και μοιάζει να μην είναι μόνο ένας. Είναι μια πόλη αντιμέτωπη με μια Απειλή, ένα Κακό που την γονατίζει και η Λύτρωση μοιάζει μακριά. Οι δολοφονίες του Αντεροβγάλτη συμβαίνουν μπροστά σου, οι ύποπτοι είναι πολλοί τα επιβαρυντικά στοιχεία ανατρέπονται με την ίδια ταχύτητα που το φως σε μεταφέρει σε κάθε κομμάτι της σκηνής όπου εκτυλίσσεται η πλοκή. Ποιος είναι τελικά ο Αντεροβγάλτης; Μήπως δεν είναι Ένας;

Η Θλίψη

anterovgaltis

Οι αστυνομικοί βρίσκονται κοντά στα ίχνη του Αντεροβγάλτη, όμως στο τέλος είναι πάντα ένα βήμα πίσω. Οι δημοσιογράφοι μαζί με μια Παράξενη Γυναίκα παίζουν αλλεπάλληλα mind games με την αστυνομία προτείνοντας ένα Ύποπτο, που μπορεί και να είναι ο Αντεροβγάλτης, ενώ ένα βουβό πρόσωπο γίνεται μάρτυρας δολοφονίας, μέσα σε ένα παζλ χαρακτήρων που αναζητούν μανιωδώς στοιχεία, πέφτοντας πάντα στο κενό. Η αλλαγή της χρονιάς και η είσοδος στη δεκαετία του `90 θα φέρει πίστη σε όλους τους χαρακτήρες πως το τέλος του Αντεροβγάλτη είναι κοντά. Ή μήπως βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του ολέθρου;

Ο Τρόμος

anterovgalits

Ένα βουβό πρόσωπο, μια Παράξενη Κυρία, ένας ύποπτος, ένα κορίτσι με Πρόσωπο Χαραγμένο εμφανίζονται μπροστά σου και γύρω από τα μάτια τους, σαν μπάλα σε φλιπεράκι ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, ο Αντεροβγάλτης εμφανίζεται, παίρνοντας ζωές χωρίς έλεος. Ο τρόμος είναι πραγματικός, δεν είναι καρικατούρα, ακόμα κι αν φοράει μάσκα, στέκει μπροστά στα μάτια σου. Ακόμα κι αν είδες το πρόσωπο του Αντεροβγάλτη, ακόμα κι αν έχεις τη λύση δεν μπορείς να πεις κάτι στους χαρακτήρες, τίποτα.  Δεν θα σ`ακούσουν. Πρέπει να περιμένεις, μέχρι το επόμενο επεισόδιο. Μέχρι το τέλος.

[themify_box ]

Tο δεύτερο επεισόδιο της θεατρικής σειράς «Αντεροβγάλτης», θα παίζεται ως τις 23 Δεκεμβρίου στο θέατρο Rabbithole.

Το τρίτο και το τέταρτο επεισόδιο της σειράς θα παίξουν εντός του 2017.

Γερμανικού 20, Μεταξουργείο, τηλ:210 5249903

[/themify_box]

anterobg

[themify_button ]του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr