Ένα art event σε μυστική τοποθεσία.

Chez Anne από την Chrysanne Stathacos, μια «ιδιωτική» παρέμβαση στο παλιό αθηναϊκό σπίτι του καλλιτέχνη στο Λυκαβηττό.

Η Chrysanne Stathacos, προσκεκλημένη της Gallery Breeder, μας διηγήθηκε ιστορίες πρόσφατες, αλλά και από το παρελθόν. Μέσα από αυτή την έκθεση ανακαλύψαμε ιστορίες γύρω από την ταυτότητα της καλλιτέχνιδος και της οικογένειάς της, μέσα σε ένα χώρο που εξακολουθεί να ενσαρκώνει την ιστορία από τις αρχές του 20ου αιώνα! Εκτίθενται συλλογές από vintage κοστούμια και χειροποίητα κορδόνια τα οποία είναι πάνω από 100 ετών, και έχουν εγκατασταθεί μέσα σε μεγάλης κλίμακας έργα τοίχου που αποκαλύπτουν μνήμες του παρελθόντος, συμπεριλαμβανομένης και της κατοχής στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα αξιοσημείωτο έργο που βρίσκεται στο σαλόνι της έκθεσης, είναι μια 74-χρονών πλεκτή κάλτσα με ένα σημείωμα από τη γιαγιά του καλλιτέχνη (που μετανάστευσαν στον Καναδά το 1920)

chezanne-risegr

Το σημείωμα αναφέρει: «Αυτή η κάλτσα ήταν πλεκτή από την προγιαγιά σας, κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα. Εκείνη τη περίοδο όπως ξέρετε, κανείς δεν είχε έναν τρόπο για να βρει τροφή, πόσο μάλλον να αγοράσει κάλτσες. Έτσι, η προγιαγιά σας, συνήθιζε να πλέκει κάλτσες για την κυρία Λέλα που ήταν νοσοκόμα στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας.»

σημειωμα-risegr

Η συλλογή περιλαμβάνει κομμάτια από την πανάρχαια τέχνη του υφαντού, τα οποία βρίσκονταν στο κατάστημα του προπάππου της Chrysanne Stathacos στην Τρίπολη στα τέλη της δεκαετίας του 1800! Χειροποίητα κορδόνια από την οικογένειά της από το 1900, μαζί με τα κοστούμια που αγόρασε από το Μοναστηράκι το 1960-1970 και φόρεσε ως νεαρή γυναίκα.

[themify_box style=»orange info rounded» ]

CHRYSANNE STATHACOS – CHEZ ANNE

Απαιτείται χρήση ονομαστικής-προσωπικής πρόσκλησης
για την παρουσία σας στην έκθεση!

  • Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, 7.00-8.00 μ.μ (τελευταία είσοδος 7.15 μ.μ)
  • Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, 4.00-5.00 μ.μ (τελευταία είσοδος 4.15 μ.μ)

Πολύ μικρή διαθεσιμότητα προσκλήσεων

RSVP στο e-mail : gallery@thebreedersystem.com

Διεύθυνση: Μυστική τοποθεσία, ανακοινώσιμη μετά την επιβεβαίωση της παρουσίας σας! (Λυκαβηττός, Αθήνα)

[/themify_box]