Η Ιαπωνία παίζει δυνατά, όπως θα δείτε.

Δεν είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν φαντάσματα και κακά πνεύματα εκεί έξω. Όμως οι παρακάτω creepy εγκαταλελειμμένες τοποθεσίες μας κάνουν πολύ σοβαρά να υπολογίσουμε τις πιθανότητες και να κάνουμε μια γενναία παράκαμψη την επόμενη φορά που θα βρεθούμε κοντά τους.

Eγκαταλελειμμένο σπίτι, Okinawa

okin

«Okinawa, ένα έρημο σπίτι κοντά στην Αεροπορική Βάση Kadena. Στο συγκεκριμένο σπίτι, ένας άντρας μαζί με την οικογένειά του είχε βρει τραγικό θάνατο. Τοπικές ιστορίες ανέφεραν πως τα πνεύματα των νεκρών είχαν στοιχειώσει το σπίτι. Μια από τις ιστορίες έκανε λόγο για μια γυναίκα που μπορούσες να την δεις από το παράθυρο, ενώ πλένει τα μαλλιά της.  Επίσης, το συγκεκριμένο σπίτι είχε κοινό φράκτη με ένα νηπιαγωγείο. Η μητέρα μου δούλευε εκεί. Συχνά έβλεπε παιδιά 4-5 ετών να πετούν παιχνίδια στην άλλη πλευρά του φράκτη. Όταν τα ρώτησε γιατί το έκαναν αυτό, όλα τα παιδιά απάντησαν με βεβαιότητα πως μπορούσαν να δουν άλλα παιδιά, στην αντίθετη πλευρά του φράκτη. Παιδιά που κανένας ενήλικας δεν μπορούσε να δει.»

Νησί Hashima, Ιαπωνία

hashima2

hashima

Πριν από 60 χρόνια, το  νησί Hashima ήταν ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη της υφηλίου, με 5259 ανθρώπους να ζουν σε ένα μέρος με ακτογραμμή μόλις ενός χιλιομέτρου. Η τοπική οικονομία του νησιού βασιζόταν κυρίως στα τοπικά ανθρακορυχεία. Όταν το ανθρακορυχειο έπαψε να είναι επικερδές και έκλεισε, το νησί ερήμωσε. Έγινε νησί-φάντασμα.

Παιδική χαρά (νεκρών) παιδιών, Ηuntsville, ΗΠΑ

tumblr_lpa67odDRc1qgb7tk

«Όταν ζούσα στο Huntsville, το σπίτι μου ήταν κοντά στην «παιδική χαρά των νεκρών παιδιών». Κατά την διάρκεια της μέρας, όλα ήταν ειδυλλιακά; Παιδιά έπαιζαν στις κούνιες και γονείς άραζαν χαλαροί. Το βράδυ όλα ήταν διαφορετικά. Ένα τεράστιο σύννεφο έκανε την εμφάνισή του, τα πάντα ερήμωνε και ο θρύλος λέει πως μπορείς να δεις κούνιες να κουνιούνται μόνες τους και να ακούσεις απόηχους από γέλια παιδιών που δεν ζουν πια.»

Το αυτοκίνητο που εξαφανίζεται, Ιαπωνία

google-image-japan-risegr

«Ήταν η τρίτη μου χρονιά στην Ιαπωνία όταν αποφάσισα να μετακομίσω σε μια μικρή πόλη. Ζω μετά από ένα δάσος, στα βόρεια της μικρής πόλης στην οποία δουλεύω. Είναι ένας στενός δρόμος με πολλές στροφές με ένα ποτάμι από τη μία πλευρά και ένα απόκρημνο βουνό από την άλλη. Ο δρόμος είναι τόσο στενός που υπάρχουν μέρη στα οποία πρέπει να σταματήσεις με το αμάξι και να περιμένεις μέχρι να περάσει το άλλο αυτοκίνητο.

Ένα βράδυ επιστρέφοντας σπίτι μετά τη δουλειά, κατευθύνομαι βόρεια με τον ποταμό στα αριστερά μου και το βουνό στα δεξιά μου. Φτάνω σε αυτό το μέρος που ο δρόμος στρίβει προς τα αριστερά με ένα μεγάλο βράχο στην αριστερή πλευρά του δρόμου. Βλέπω τα φώτα ενός λευκού αυτοκινήτου στα αριστερά του βράχου που έρχεται από την άλλη πλευρά και έτσι σταματάω για να περιμένω για να περάσει, αλλά ποτέ δεν έρχεται. «Περίεργο», σκέφτομαι, αλλά υπάρχουν μερικά σπίτια εκεί. Ίσως έστριψε και κατευθύνθηκε εκεί. Επιστρέφω σπίτι χωρίς να το πολυσκεφτώ.

Αργότερα το ίδιο βράδυ παίρνω την ίδια διαδρομή με κατεύθυνση το νότο αυτή τη φορά, προς το κεντρικό τμήμα της πόλης. Στην ίδια γωνία, βλέπω το ίδιο άσπρο αυτοκίνητο, πέρα ​​από το βράχο να έρχεται προς το μέρος μου από την αντίθετη πλευρά. Αλλά κανένα αυτοκίνητο δεν έρχεται.

Αυτό είναι πραγματικά περίεργο γιατί στη βόρεια πλευρά υπάρχουν σημεία που ένα αυτοκίνητο θα μπορούσε να εξαφανιστεί, αλλά στη νότια πλευρά δεν έχει πουθενά να πάει. Από τη μια πλευρά είναι ένα απόκρημνο βουνό και ένα ποτάμι, από την άλλη.

Φτάνει ο Οκτώβριος και διδάσκω ένα μάθημα πολιτισμού σχετικό με το Halloween στο τοπικό γυμνάσιο. Το θέμα των φαντασμάτων έρχεται και εγώ χαριτολογώντας λέω, «Νομίζω ότι εγώ έχω δει ένα φάντασμα! Ξέρετε, στο δρόμο που πηγαίνει βόρεια…»

ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ.

Πανικός, τα κορίτσια κλαίνε, τα αγόρια φωνάζουν και η δασκάλα από την Ιαπωνία έχει ασπρίσει. Μερικοί είναι κυριολεκτικά σε εμβρυακή θέση φωνάζοντας «Σταμάτα, σταμάτα» ξανά και ξανά. Έμεινα με την αντίδρασή τους.

Φαίνεται ότι ο βράχος ήταν ένα επικίνδυνο μέρος, αλλά δεν ήταν εφικτό να κατεδαφιστεί εξαιτίας ενός ιερού στην κορυφή, καθώς θα προσβάλλονταν οι θεοί. Ένα λευκό αυτοκίνητο έπεσε σε αυτό και κάποιος πέθανε. Οι άνθρωποι φρίκαραν επειδή δεν υπήρχε τρόπος να το γνωρίζω αυτό. Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Ιαπωνία! Εδώ είναι το σημείο στο Google maps.»

 

Νησί Φιδιών, Βραζιλία

snake2 snake

Η lha da Queimada Grande είναι ίσως το πιο επικίνδυνο νησί σε όλο τον κόσμο. Είναι καλυμμένη εξολοκλήρου από δάση, έχει μια ακτογραμμή ύψος 200 μέτρων και κατοικείται κυρίως από φίδια, σε αναλογία 6 φίδια/τετραγωνικό μέτρο. Σήμερα υπάρχουν δεκάδες τοπικές ιστορίες για περίεργους τουρίστες που επιχείρησαν να επισκεφθούν το νησί και δεν γύρισαν ποτέ.

 

Πόλη των Νεκρών, Ρωσία

city

city2

Η Dargavs, στη Βόρεια Οσετία, μοιάζει με ένα ανέμελο μικρο χωριό, με μικρά πέτρινα σπιτάκια, αλλά στη πραγματικότητα, είναι μια νεκρόπολη. Διάσπαρτες μέσα στο χωριό υπάρχουν αμέτρητες κρύπτες όπου σώζονται τα πτώματα των κατοίκων με τα ρούχα και όλα τους τα προσωπικά υπάρχοντα.

Το σπίτι των Yucaipa

creepy-tourist-watchers

Inland Empire, Νότια California, το σπίτι μιας οικογένειας που λέγεται «The Watchers»,  που κανείς δεν ξέρει αν υπήρξε στ`αλήθεια ποτέ, γίνεται θρύλος. Θρυλείται πως αν κοιτάξεις επίμονα μπροστά από το σπίτι,  οι γονείς ή τα δυο παιδιά θα βγουν και με ακατάληπτα, εξοργισμένα λόγια θα σου ζητήσουν να φύγεις μακριά.

Γέφυρα Overtoun, Σκωτία

overtoun

scotalnd

Κοντά στο Σκωτσέζικο χωριό Milton, υπάρχει μια παλιά αψιδωτή γέφυρα. Στα μέσα του περασμένου αιώνα, παράξενα πράγματα ξεκίνησαν να συμβαίνουν εκεί. Δεκάδες σκυλιά άρχισαν να πηδούν ξαφνικά από το χείλος της -ύψους 15 μέτρων-γέφυρας, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο. Μέχρι και σήμερα, κάθε ζώο που πλησιάζει τη γέφυρα, διατρέχει άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του. Κανένας δεν μπορεί να βρει μια λογική εξήγηση.

Poveglia, Βόρεια Ιταλία

poveglia

H Poveglia είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά στην λίμνη της Βενετίας, στη Βόρεια Ιταλία. Θρυλείται πως έχει χρησιμοποιηθεί ως μέρος εξορίας για φορείς πανούκλας, από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, με περισσότερα από 160.000 θύματα της ασθένειας να έχουν θαφτεί εκεί. Στη νεότερη ιστορία, δεκάδες ιστορίες για παράξενα πειράματα που συνέβησαν στη ψυχιατρική κλινική του νησιού, έκαναν πολλούς  επιθεωρητές μεταφυσικών φαινομένων να πιστέψουν με βεβαιότητα ότι το νησί είναι στοιχειωμένο, από τις ψυχές των νεκρών που αναζητούν γαλήνη.

(Πηγές: RedditBrightsideSmosh, Arrested Motion)

[themify_button ]Του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]