Ελάχιστα γνωστά facts για πολύ διάσημα παιχνίδια.

Όλοι μας λατρεύουμε τα video games. Ορισμένα από αυτά μάλιστα, έχουν σημαδέψει την γενιά μας με τρόπο που τίποτα άλλο  δεν θα τα καταφέρει ποτέ (ή περίπου όσο αυτά τα παιχνίδια). Αυτά τα 10 ενδιαφέροντα πραγματάκια που μάλλον δεν ξέρεις για τα video games που παίζαμε παλιά θα σε κάνουν να τα αγαπήσεις περισσότερο, μ΄εκείνη τη γλυκιά, τη νοσταλγική αγάπη που… –ξεροβήχει– Οk, το κόβω, ας τα δούμε επιτέλους!

Pac Man

video games facts 01

Έχουμε καεί άπειρες ώρες με αυτό ιδίως στα τιμημένα Windows 95 στους παλιούς υπολογιστές των γονιών μας. Ήξερες όμως πως η αρχική έμπνευση για τo σχεδιασμό του Pac Man ήταν το σχήμα της πίτσας στην οποία λείπει ένα κομμάτι; Κι εδώ που τα λέμε μια χαρά τους βγήκε.

Halo

video games facts 02

O εξαψήφιος αριθμός που φαίνεται στα scorpion tank στο Halo, δεν είναι τίποτα παραπάνω από την ημερομηνία γέννησης του art director του παιχνιδιού Marcus R Lehto. Τα αρχικά του φαίνονται επίσης στις μπότες του αρχιστράτηγου του παιχνιδιού.

Donkey Kong 

video games facts 03

Στον πρώτο arcade τίτλο της σειράς Donkey Kong, πρωταγωνιστούσε ο Super Mario, ο οποίος μάλιστα τότε ονομαζόταν Jumpman και ήταν ξυλουργός.

Atari 2600

video games facts 04

Λέγεται πως το πρώτο easter egg σε video game βρισκόταν μέσα σε ένα adventure τίτλο για το Atari 2600, όπου ο παίκτης είχε πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο όπου εμφανιζόταν το όνομα του δημιουργού του παιχνιδιού.

Tomb Raider 

video games facts 05

Η Eidos αρχικά είχε δώσει στην πρωταγωνίστρια της σειράς Tomb Raider το όνομα Laura Cruz, το οποίο όμως τελικά αντικαταστάθηκε από ένα όνομα που να είναι πιο «uk friendly».

Halo 2

halo 02 photo

Το Halo 2, είναι το πρώτο σε πωλήσεις παιχνίδι για την κονσόλα Xbox καθώς έχει πουλήσει μόνο στις Hνωμένες Πολιτείες τουλάχιστον 6,3 εκατομμύρια αντίτυπα.

Gran Turismo 2

video games facts 06

Tο Gran Turismo 2 είχε περίπου 650 αυτοκίνητα τα οποία ο παίκτης μπορούσε να χρησιμοποιήσει. Αριθμός που η 3η συνέχεια της σειράς όχι μόνο δεν κατάφερε να ξεπράσει, αλλά ούτε καν να πλησιάσει.

Tomb Raider (ξανά)

video games facts 07

Το στήθος της Lara είναι τόσο μεγάλο εξ αιτίας ενός λάθους του σχεδιαστή Toby Gard, ο οποίος αύξησε το στήθος της Lara κατά 150% σε σχέση με το κανονικό του μέγεθος. Τελικά πείστηκε από τους άλλους  σχεδιαστές να το κρατήσει έτσι (ευτυχώς).

Splinter Cell: Chaos Theory 

video games facts 08

Το παιχνίδι απαγορεύτηκε στην Νότια Κορέα, καθώς όπως ίσως θυμάστε μέσα σύμφωνα με το σενάριο του συνέβαινε η  καταστροφή της Σεούλ . Η απαγόρευση τελικά έπαυσε να ισχύει στο τέλος του 2006.

Super Mario World

video games facts 09

Τα τερατάκια Renzor στο Super Mario World, πήραν το όνομα τους από τον Trent Reznor, του ροκ συγκροτήματος Nine Inch Nails.