Η συσκευή που επανεφηύρε την επικοινωνία γίνεται 10 χρονών σήμερα!

«Είναι απίστευτο πως από το πρώτο iPhone μέχρι το σημερινό iPhone 7 συνεχίζει να αποτελεί το σημείο αναφοράς σύμφωνα με το οποίο κρίνονται όλα τα υπόλοιπα τηλέφωνα». Τάδε έφη ο Phil Schiller, senior vice president του τμήματος διεθνούς marketing της Apple.

Αν και είναι σίγουρο πως θα βρεθούν πάρα πολλοί να εκφράσουν διαφορετική άποψη, είναι αδιαμφισβήτητο πως το iPhone αποτέλεσε μια από τις πρώτες πραγματικά «έξυπνες» συσκευές που μπήκαν με τόσο σαρωτικό τρόπο στην πραγματικότητα του σύγχρονου (δυτικού τουλάχιστον) πολιτισμού.

Το διαχρονικά εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του iPhone (και όλων των συσκευών της εταιρείας) είναι το καταπληκτικό marketing που το συνοδεύει. Διότι σε περίπτωση που το ξεχνάς, το πρώτο iPhone – το λεγόμενο iPhone 2G, που απέσπασε και το παρατσούκλι «Jesus Phone» γιατί, για τότε, έκανε θαύματα – εάν το χρησιμοποιούσες σήμερα θα σε έκανε να επικαλεστείς τον Θεάνθρωπο για άλλους λόγους.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι μαζέψαμε όλα όσα άλλαξαν, μοντέλο το μοντέλο, με το τηλέφωνο πού όλοι αγαπούν (να μισούν).

«Και πιστεύω πως είμαστε μόλις στην αρχή» συμπληρώνει ο Schiller. Για να δούμε.

2-2

Δες εδώ τι χαρακτηριστικά περιμένουμε από το επόμενο iPhone που -ως επετειακό- αναμένεται σούπερ ενισχυμένο.

[themify_button ]Infographic: Penny Calura, πληροφορίες: Σπύρος Μαργαρίτης[/themify_button]