Εμείς ακόμα συνεχίζουμε να τις χαζεύουμε διότι πολύ απλά μας σημάδεψαν!

Πώς περνάνε τα χρόνια; Πώς γίνεται να πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια από την εφηβεία μου, όταν έβλεπα μερικές από τις παρακάτω διαφημίσεις; Από πού να ξεκινήσω, από τις τέλειες διαφημίσεις του Johnnie Walker ή από τα ευρηματικά σενάρια των Τelestet (πρώην ΤΙΜ, νυν WIND) και Αxe; Πολλές από αυτές τις διαφημίσεις άγγιξαν την τελειότητα και έθεσαν τον πήχη πολύ ψηλά για τους επόμενους – ακόμα και σήμερα.

Ποιος δεν θυμάται την εξέλιξη των ανθρώπων μέσα από τα μάτια της διαφημιστικής ομάδας που ανέλαβε το γνωστό ουίσκι; Keep walking (and swimming).

Sneak peak στον κλαρινογαμπρό του 2014 που επιδεικνύει τα μπράτσα του στο γυμναστήριο! Κλασικός πέφτουλας, πάει να μιλήσει στο κορίτσι, αλλά όταν ανοίξει το στόμα του…

Μετά από αυτήν τη διαφήμιση, κανείς δεν ξαναείδε τα domino με τον ίδιο τρόπο.

Η Nike για μια ακόμα φορά δημιούργησε trend και μια από τις καλύτερες διαφημίσεις όλων των εποχών! Αστεία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Κάπου εκεί στη μεσαιωνική Ευρώπη εμφανίζονται οι Beckham, Ronaldinho, Roberto Carlos, Totti και πολλοί άλλοι σταρ της εποχής για να αποτινάξουν το ζυγό της μοναρχίας και να απελευθερώσουν όλα τα κουτάκια Pepsi που είχαν καταχραστεί οι στρατιώτες από τους πολίτες. Τρελό σενάριο με άπειρο γέλιο!

Απλά μυθική διαφήμιση. Από αυτές που σε τραβάνε τόσο με το εφευρετικό σενάριο και την έξυπνη ανατροπή στο τέλος, που δεν θυμάσαι καν σε ποια εταιρεία ανήκουν.

Το 2004 ήταν σίγουρα η χρόνια της Ελλάδας. Ομαδικές και ατομικές επιτυχίες καταγράφηκαν στην ελληνική ιστορία, αλλά τίποτα δεν ήταν σαν τον ερχομό των Ολυμπιακών αγώνων, των αγώνων που γύρισαν σπίτι τους! Μια από τις εταιρείες που το αξιοποίησαν και έφτιαξαν μια διαφήμιση-αριστούργημα, ήταν και η McDonalds.

Φαντάζεσαι να είχαμε μαφία στην Ελλάδα; Αν είχαμε, αρχηγός θα ήταν ο μαφιόζος κύριος Chocorello!

Πόσοι άντρες πρέπει να είχαν ταυτιστεί με τον Abdul του Axe; Μην μου πείτε ότι δεν θυμάστε τον ευνούχο που ζούσε με τις γυναίκες του χαρεμιού γιατί ήταν ακίνδυνος, μέχρι που έκανε μπάνιο με Axe και όλα άλλαζαν! La la la la la…

Και ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει τον δικό μας Σάββα! Ναι, για τον τρελάρα τον Μπούμπουρα λέω, που ξεκίνησε τη δική του τηλεοπτική καριέρα από το «Σάββα cafe…». Μα είναι να μη συγκινείσαι όταν αυτές οι διαφημίσεις συνδυάστηκαν με την πιο λαμπρή χρονιά της χώρας σου; Σαν τηλεθεατής και σαν Έλληνας ένα έχω να πω, «ΕΕΕ!!ΟΟΟ!! ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ…»

Και φυσικά το αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων με την διαφήμιση που γέννησε την ατάκα το φαινόμενο του… θερμοκηπίου. Συγκίνηση μόνο !

 

[themify_button ]Της Αναστασίας Λαντζούνη και του Θανάση Πασσά[/themify_button]