Θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται!

Μήπως και εσένα σε εμπνέει το γκαράζ του σπιτιού σου; Όσο απίθανο και περίεργο να σου φαίνεται κάποιες από τις μεγαλύτερες και πιο πετυχημένες εταιρείες, μάρκες και συγκροτήματα ξεκίνησαν το δρόμο της επιτυχίας σε αντίξοες συνθήκες ή έστω όχι στις ιδανικές. Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι οι ιδέες, η θέληση και η συνεχής προσπάθεια οδηγούν στη μεγαλύτερη επιτυχία!

 • Amazon, το 1994

amazon

Στην αυγή του Διαδικτύου το 1994, ο Jeff Bezos ίδρυσε ένα online βιβλιοπωλείο. Εκείνη την εποχή η έδρα της εταιρείας του  ήταν στο γκαράζ του σπιτιού του και για γραφείο χρησιμοποιούσε μια παλιά πόρτα. Σήμερα, το Amazon είναι το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα. Λόγω της μεγάλης του επιτυχίας ο ίδιος δημιούργησε την δική του ιδιωτική εταιρεία για διαστημικά σκάφη με την ονομασία Blue Origin.

 • Η Apple, το 1976

apple

Ο Steve Jobs και ο Steve Wozniak ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν τους πρώτους υπολογιστές στο γκαράζ της οικογένειας του Jobs. Το 2017 η εταιρεία Apple θα έχει ολοκληρώσει την νέα της έδρα. Συγκεκριμένα, ετοιμάζει ένα φουτουριστικό κτίριο με συνολική έκταση 185.806 τετραγωνικών μέτρων. Απασχολεί 13.000 εργαζομένους.

 • Disney, το 1923

disney

Ο Roy και η Walt Disney γύρισαν την πρώτη τους animation ταινία στο γκαράζ του θείου τους. Σήμερα η «Disney» είναι ο μεγαλύτερος όμιλος Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που παράγει ταινίες, σειρές και εκτός από αυτό κατέχει πολλά θεαματικά λούνα παρκ.

 • Hewlett-Packard, το 1939

Hewlett-Packard

Στο ξεκίνημά της η εταιρεία δημιούργησε τα πρώτα όργανα μέτρησης στο γκαράζ του Packard. Η πρώτη του επένδυση έφτανε τα 538 δολάρια ένας από τους πρώτους πελάτες της εταιρείας ήταν η Disney! Σήμερα, η HP είναι η πιο διάσημη εταιρεία για κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών και λοιπού εξοπλισμού.

 • Google, το 1998

google

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο ξεκίνησε ως ένα ερευνητικό πρόγραμμα με δύο φοιτητές από το Πανεπιστήμιο «Stanford». Σήμερα, η εταιρεία κάνει πολλά περισσότερα από όσο φαντάζεσαι. Για την ακρίβεια, συγκεντρώνει πολλές τεχνολογίες μαζί, ασχολείται με την εικονική πραγματικότητα και αλλάζει την καθημερινότητα των ανθρώπων αφού προσφέρει άμεση, εύκολη και γρήγορη ενημέρωση για όσα θέλεις να μάθεις.

 • Harley-Davidson, το 1903

harley-davidson

Ο William Harley και ο παιδικός του φίλος Arthur Davidson δεν άφηναν ούτε λεπτό χωρίς να πειραματίζονται με τα ποδήλατά τους. Μάλιστα, πολλές φορές προσπάθησαν να συνδέσουν ένα μικρό κινητήρα σε συνηθισμένο ποδήλατο. Έτσι, τους ήρθε η έμπνευση και η ιδέα για τη δημιουργία μιας μοτοσικλέτας. Όμως χωρίς αυτά τα παιδιά να φανταστούν ότι μια μέρα το πείραμα και το χόμπι θα γίνει το επάγγελμά τους και τα ονόματά τους η πιο εικονική – διάσημη μάρκα για τις μηχανές.

 • The Beatles, 1956 – 1960

The - Beatles

Ναι κι όμως στις ιστορίες μεγάλων εταιρειών βρίσκεται και η ιστορία του συγκροτήματος The Beatles. Αρχικά, οι «The Beatles» ήταν γνωστοί με το όνομα Quarrymen. Η ομάδα ιδρύθηκε από τον John Lennon, οι πρόβες πραγματοποιούνταν πάντα στο γκαράζ του σπιτιού του και οι εμφανίσεις του συγκροτήματος ήταν πολύ λίγες και  μόνο σε διάφορες τοπικές εκδηλώσεις. Λίγο αργότερα, ο John Lennon γνώρισε τον Paul McCartney και έτσι το 1960 οι Quarrymen μετονομάστηκαν σε »The Beatles».

 • Microsoft, το 1975

microsoft

Κάποτε σε αυτή την εταιρεία δούλευαν μόνο τρεις εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και οι ιδρυτές Bill Gates και Paul Allen. Σήμερα στη «Microsoft» εργάζονται πάνω από 120.000 άτομα. Μάλιστα, ο Bill Gates αρκετές φορές έχει βρεθεί στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

 • Lotus Cars, το 1952

lotus-cars

Ο ιδρυτής της εταιρείας αυτοκινήτων «Lotus» άρχισε την κατασκευή του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου του στο γκαράζ των γονιών του. Στη συνέχεια, έστησε το γραφείο του σε ένα παλιό αχυρώνα! Σήμερα, οι  Lotus έχουν κερδίσει την Formula1 επτά φορές.

 • Mattel, το 1945

mattel

Το 1945, ένα ζευγάρι δημιουργεί μια εταιρεία για κορνίζες. Μετά από μερικά χρόνια παρουσίας τους στην αγορά παρουσίασαν και μια φτιαγμένη κούκλα που της είχαν δώσει το όνομα της κόρης τους »Barbie». Αυτή η ξανθιά κούκλα ήταν η αφορμή για την έναρξη της δημιουργίας μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες για την κατασκευή παιχνιδιών.

 • Nike, 1964-1971

nike

Ένας απλός φοιτητής με αθλητικό style μαζί με τον προπονητή του φτιάχνουν μια μικρή εταιρεία για την εισαγωγή ιαπωνικών αθλητικών παπουτσιών και συγκεκριμένα την Blue Ribbon Sports. Η εταιρεία μετατρέπεται και μετονομάζεται σε Nike στα μέσα του έτους 1971.