Ήξερες ότι ένας στους 5 ανθρώπους μοιράζεται το παγωτό με το σκύλο του;

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται. Λίγο η ζέστη, λίγο οι υπογλυκαιμίες και η θέληση μας να φάμε κολασμένα κάτι γλυκό, μας οδηγούν στην επιλογή του παγωτού, για να δροσιστούμε από την ανυπόφορη ζέστη του καλοκαιριού. Βρήκαμε 13 facts, που σχετίζονται με την προέλευση, τον τρόπο δημιουργίας, τις γεύσεις ακόμα και την κατάλληλη θερμοκρασία στην οποία πρέπει να φυλάσσεται το παγωτό!

1) Το 87% των Αμερικάνων έχει παγωτό στη κατάψυξη!

Ice-cream-1

2) Η βανίλια που χρησιμοποιείται στο παγωτό προέρχεται κυρίως από τη Μαδαγασκάρη και την Ινδονησία.

ice - cream - 2

3) Το ψηλότερο παγωτό στο κόσμο δημιουργήθηκε στην Ιταλία.ice - cream - 3

4) Η Καλιφόρνια παραγάγει το περισσότερο παγωτό στην Αμερική.

ice - cream - 4

5)  Η καθεμιά αγελάδα ξεχωριστά μπορεί να παράξει γάλα για 2 γαλόνια του παγωτού ανά ημέρα και περίπου 730 γαλόνια ανά χρόνο (1 γαλόνι=4,546 λίτρα).

ice - vream -5

6) Στις Η.Π.Α η βανίλια είναι η πιο δημοφιλής γεύση.

ice - cream - 6

7) Η ιδανική θερμοκρασία του παγωτού κυμαίνεται μεταξύ 6 -10 βαθμών.

ice - cream - 7

8) Κατά μέσο όρο, χρειάζονται 3 γαλόνια γάλα για να δημιουργήσει 1 γαλόνι παγωτό.

ice - cream - 8

9) Η Νέα Ζηλανδία καταναλώνει την μεγαλύτερη ποσότητα παγωτού ανά κάτοικο και ακολουθούν οι Η.Π.Α.

ice - cream - 9

10) Μια γεμάτη σέσουλα του παγωτού χρειάζεται 50 γλειψίματα για να τελειώσει.

ice - cream - 10

11) 9% του γάλακτος που παράγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιείται στη δημιουργία του παγωτού.

ice - cream - 11

12) Η πιο δημοφιλής γεύση στο κόσμο ως topping παγωτού είναι το σιρόπι σοκολάτας.

ice - cream - 12

13) Ένας στους 10 ανθρώπους παραδέχεται ότι συνεχίζει να γλείφει το μπολ καθαρό, ενώ ένας στους πέντε παραδέχεται ότι μοιράζεται το παγωτό με το κατοικίδιό του.

dog-person-risegr

Δες εδώ μερικά από τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας και εδώ τα παγωτά των 90s που αγαπήσαμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr