Φταίει ένα δημοφιλές βιβλίο για τις αυτοκτονίες μαθητών;

Το «13 Reasons Why» είναι μια τηλεοπτική σειρά του Netflix που βασίζεται σε μια δημοφιλή σειρά βιβλίων που κυκλοφόρησε πριν από μια δεκαετία. Πρόσφατα, η αυτοκτονία 7 μαθητών σε περιοχή του Colorado, έφερε την απαγόρευση της διάθεσης του βιβλίου στο γυμνάσιο της πόλης Mesa County Valley.

Η εντολή αυτή προκάλεσε την αντίδραση αρκετών βιβλιοθηκάριων, που κατηγόρησαν τον γυμνασιάρχη για λογοκρισία και παρέμβαση που εγείρει συζητήσεις ως προς την ελευθερία του Τύπου και την αντίληψη της από μαθητές.

Ο διευθυντής του σχολείου όπου φοιτούν συνολικά 22.000 μαθητές, δήλωσε: «Θα είναι δύσκολο για ανθρώπους που έχουν αντιμετωπίσει θέματα αυτοκτονίας (διαβάζοντας το βιβλίο) να έχουν μια νηφάλια αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης »

Το «13 Reasons Why» πρόσφατα ανανεώθηκε για μια 2η σεζόν 13 επεισοδίων. Στο φινάλε του πρώτου κύκλου. η πρωταγωνίστρια Hannah περιέγραψε με ρεαλιστικές λεπτομέρειες την αυτοκτονία της. Το επεισόδιο συνοδεύτηκε από σύσταση συγκατάθεσης γονέα για την παρακολούθηση του από ανήλικα άτομα.

Πηγή: Hollywood Reporter

Δες εδώ: 13 λόγοι για να δεις το «13 Reasons Why» (τώρα)