Σερίφης για 1 μέρα: Κι εμείς θέλουμε!

Τι είναι αυτό που μπορεί να βελτιώσει την δουλειά της αστυνομίας και να την βοηθήσει στο να διαλευκάνει πιο εύκολα περιστατικά βίας και σεξουαλικών επιθέσεων σε σχολεία αλλά και μέσα στην οικογένεια ; Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής Musheerabad στην Ινδία, μια μαθήτρια, που βιώνει και ακούει καθημερινά τέτοιου είδους περιστατικά, είναι ο καλύτερος καθοδηγητής. Η 13χρονη Bhavani Banu κατάφερε να γίνει αρχηγός της αστυνομίας για 1 μέρα, όχι για να λάβει μέρος σε καταδιώξεις με όπλα, αλλά για να περάσει το δικό της ανθρωπιστικό μήνυμα.

Η νεαρή κοπέλα όντας σερίφης, συνομίλησε με την αστυνομία της περιοχής της, για όλα εκείνα που αντιμετωπίζουν τα νεαρά κορίτσια στην Ινδία (και όχι μόνο) και πρέπει να αλλάξουν άμεσα.

Στίγμα

«Ήθελα να δώσω κάποιες συμβουλές στους αστυνομικούς, πως όταν καλούνται να σώσουν μια κοπέλα από επίθεση, πρέπει να είναι πιο ευαίσθητοι μαζί της» δήλωσε η Bhavani, συμπληρώνοντας: «Πολλές φορές, η αστυνομία απαιτεί από τους γονείς να μην υποβάλλουν παράπονο ή καταγγελία, ώστε να αποφύγουν το στίγμα.».

«Ποιος ο λόγος για να ζει;»

Όταν διαπίστωσε πως από τους 95 εργαζόμενους στην αστυνομία, οι 6 ήταν γυναίκες, η 13χρονη αποφάσισε να κάνει την διαφορά:«Ήθελα να δείξω στα κορίτσια της ηλικίας μου ότι υπάρχει ζήτηση για γυναίκες σε αυτούς τους χώρους εργασίας» δήλωσε στο CNN, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των φίλων της που παρατούν το σχολείο από την εφηβεία, για να γίνουν νοικοκυρές. «Αν ένα κορίτσι δεν μπορεί να εξασκήσει το δικαίωμα της στη μόρφωση, ποιος ο ο λόγος για να ζει;» αναρωτήθηκε.

scholoin

Αν και η θητεία της στην αστυνομία διήρκεσε μόνο για μια μέρα, η Bhavani «παραιτήθηκε» νιώθοντας αρκετά «δυναμική», έχοντας καταφέρει να ηγηθεί τόσων αντρών. Badass!

(Πηγή:CNN)