Αυτές οι αλλόκοτες συμπτώσεις θα σε βάλουν σε σκέψεις…

Οι παρακάτω αληθινές παράξενες ιστορίες για τα ζώδια θα σου θυμίσουν εκείνη τη φορά που γνωστή γνωστού κατάλαβε με την πρώτη ματιά ότι είσαι Λέων και θα σε βάλουν σε σκέψεις: βρε λες να δώσουμε στην αστρολογία μια δεύτερη ευκαιρία;

Oι Αστρικοί Δίδυμοι

ενδείξεις πως η αστρολογία είναι αληθινή

Οι αρνητές της αστρολογίας, υποστηρίζουν πως αν η αστρολογία ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε εκείνοι που έχουν γεννηθεί από διαφορετικές μητέρες, στον ίδιο χρόνο και στην ίδια τοποθεσία, πρέπει να ζουν πανομοιότυπες ζωές. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, υπάρχουν περιπτώσεις που σχεδόν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Πρόκειται για ανθρώπους που γεννήθηκαν με απόκλιση μερικών δευτερολέπτων ή και χιλιοδευτερολέπτων μεταξύ τους. Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη στον Καναδά, όπου δυο άντρες παρουσίασαν τρομακτικές συμπτώσεις κατά τη διάρκεια των ζωών τους: Είχαν και οι δυο εργαστεί σε αποθήκες πολεμοφοδίων στον Β`Παγκόσμιο Πόλεμο, είχαν και οι δυο γυναίκες γεννημένες τον ίδιο μήνα, οδηγούσαν τα ίδια αυτοκίνητα και είχαν συνολικά 10 περιπτώσεις όπου η ζωή του ενός, είχε πανομοιότυπη εξέλιξη με του άλλου.

Η Παράλληλη Ζωή του Βασιλιά Γεωργίου Γ`

ενδείξεις πως η αστρολογία είναι αληθινή

Ο Γεώργιος είχε γεννηθεί την ίδια μέρα και στην ίδια τοποθεσία με τον John Hemming, στις 4 Ιουνίου 1738, στις 7:38 το πρωί. Ο πατέρας του Hemming πέθανε την ίδια ώρα και μέρα με τον Γέωργιο Β`, τον πατέρα του Γεωργίου Γ`. Επίσης ο Γεώργιος και ο Hemming παντρεύτηκαν την ίδια μέρα, στις 8 Σεπτεμβρίου 1861, έκαναν τον ίδιο αριθμό παιδιών, που είχαν και το ίδιο φύλο. Τελικά, ο Hemming και ο Γεώργιος πέθαναν την ίδια μέρα, στις 29 Ιανουαρίου, σε απόσταση ελάχιστων δευτερολέπτων.

Περίεργα Πράγματα

ενδείξεις πως η αστρολογία είναι αληθινή

Όταν το 2000, ο Mike Shermer αρχισυντάκτης του περιοδικού Skeptic, καλούσε στην εκπομπή του «Exploring the Unknown», τον Αστρολόγο Ινδικής Αστρολογίας Jeffrey Armstrong για να καταρρίψει συνολικά τον μύθο της αστρολογίας, έμενε έκπληκτός. Κατά τη διάρκεια πειράματος, ο Armstrong κλήθηκε να δει από κοντά μια ομάδα 137 ανθρώπων, διαβάζοντας σε ισάριθμες επιγραφές τα ζώδια του καθενός. Στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι ο παρουσιαστής είχε μπερδέψει τις επιγραφές, ο Armstrong κατάφερε σε μεγάλο ποσοστό μέσα από τις επιγραφές  «διαβάσει» το χαρακτήρα του καθενός και να αντιστοιχίσει το σωστό ζώδιο στον κάθε συμμετέχοντα.

Ποτέ τις Τρίτες

tuesday

Σε όλες τις ηπείρους, σύμφωνα με την αστρολογία, οι 7 πλανήτες είναι οι «κυβερνήτες» των 7 ημερών της εβδομάδας. Δηλαδή, σε κάθε μια από τις ημέρας της εβδομάδας, ο κάθε πλανήτης μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά μια σειρά ανθρωπίνων γεγονότων. Σύμφωνα με τις Ελληνικές και Ρωμαϊκές κοινότητες της αρχαιότητας, η Κυριακή κυβερνάται από τον Ήλιο (Sunday-Sun), ενώ η Δευτέρα από το Φεγγάρι (Monday-Moon) και η Τρίτη από τον πλανήτη Άρη («Mardi» στα Γαλλικά – Mars). Στην αστρολογία ο πλανήτης Άρης συνδέεται με αρνητικά γεγονότα όπως πόλεμοι, τρομοκρατικά χτυπήματα, ατυχήματα και καυγάδες. Αξίζει να σημειώσουμε πως η 11η Σεπτεμβρίου, το μακελειό του σχολείου Columbine και η καταστροφή του διαστημικού σταθμού Challenger (1986) συνέβησαν την ίδια μέρα: Τρίτη.

Μichael Gauquelin, άνθρωπος του Άρη

mars

Ο στατιστικολόγος Michael Gauquelin, επιχείρησε στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, να διαπιστώσει αν η αστρολογία είναι αληθινή. Σύντομα πάθαινε ένα μικρό σοκ. Οι περισσότερες μελέτες του είχαν ως επίκεντρο τη θέση του Άρη στα ωροσκόπια δημοφιλών αθλητών. Για παράδειγμα, αν ο Άρης βρισκεται στον 10ο οίκο του ζωδίου του εκάστοτε αθλητή, τότε υπάρχει μια μεγάλη (σύμφωνα με τον Gauquelin) πιθανότητα, αυτός ο αθλητής να γίνει επαγγελματίας. Τα ευρήματα της έρευνας του Gauquein σε συνολικό εύρος 2088 επαγγελματίων αθλητών, αποτυπώθηκαν στο βιβλίο του «Influence of the Stars», που κυκλοφόρησε το 1955.

Φαινόμενο Νοστράδαμος

nostradmus

Θρυλείται πως ο Νοστράδαμος «είδε»το μέλλον που ζούμε σήμερα, πολλούς αιώνες νωρίτερα. Για παράδειγμα, σε μια από τις ρήσεις του, ο Νοστράδαμος εικάζεται πως προέβλεπε την 11η Σεπτεμβρίου, γράφοντας;  Forty and five degrees, the sky shall burn / To the great new city shall the fire draw nigh.” Κάποιοι πιστεύουν πως  οι «40,5» βαθμοί είναι το υψόμετρο της Νέας Υόρκης ενώ η «New City» είναι η Νέα Υόρκη…

Μαγεία;

ενδείξεις πως η αστρολογία είναι αληθινή

Σε ένα επεισόδιο της σειράς δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ «Unsolved Mysteries», η αστρολόγος Carolyn Reynolds κλήθηκε να αναγνωρίσει τα ζώδια 4 serial killers, μέσα από 20 αστρολογικούς χάρτες. Χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τα πρόσωπα ή τα αντίστοιχα ζώδια τους, κατάφερε να αναγνωρίσει τους Jeffrey Dahmer, the Son of Sam, Richard “The Night Stalker” Ramirez (δες εδώ την ιστορία του) και Ed Kemper. Για το θέμα έχει γραφτεί και βιβλίο από άλλη αστρολόγο, την Edna Rowland, με τίτλο Destined for Murder: Profiles of Six Serial Killers With Astrological Commentary.

Nοητικές ασθένειες

ενδείξεις πως η αστρολογία είναι αληθινή

Έχοντας μελετήσει 400 ωροσκόπια ασθενών του, ο ψυχιάτρος Mitchell Gibson, ανακάλυπτε πως μπορούσε εύκολα να προβλέψει αν κάποιος είχε αναπτύξει νοητική ασθένεια, μέσω του ωροσκοπίου. Σύμφωνα με τον Gibson, το ωροσκόπιο ενός μέσου ανθρώπου, κρύβει τουλάχιστον 3 ενδείξεις κατάθλιψης, ενώ το ωροσκόπιο ενός πάσχοντα από κλινική κατάθλιψη, κρύβει τουλάχιστον 10 σχετικές ενδείξεις. Τα ευρήματα του Gibson ενσωματώθηκαν στο βιβλίο του με τίτλο «Signs of Mental Illness: An Astrological and Psychiatric Breakthrough».

Αστρολογία & Ψυχολογία

ενδείξεις πως η αστρολογία είναι αληθινή

O Carl Jung, ένας από τους σημαντικότερους ψυχολόγους του 20ου αιώνα, ήταν υπέρμαχος της αστρολογίας. Ο Jung συχνά προσπαθούσε στους παντρεμένους ασθενείς του, να συνδέσει τη διάρκεια του γάμου, με την ευθυγράμμιση των αστεριών στους ζωδιακούς τους κύκλους. Συλλέγοντας και μελετώντας 483 αστρολογικούς χάρτες, ο Jung είχε συμπεράνει πως οι μακροχρόνιοι γάμοι είχαν 3 φορές καλύτερες αστρολογικές τοποθετήσεις ή και ιδανικές τοποθετήσεις, από ένα τυχαίο ζευγάρι.

Ο ήχος της θάλασσας

ενδείξεις πως η αστρολογία είναι αληθινή

Ο Frank Brown, βιολόγος του πανεπιστημίου Northwestern, μια μέρα ανακάλυψε ότι τα στρείδια από τις παραλίες του Connecticut, ανοιγόκλειναν με την ίδια συχνότητα κάθε μέρα, σαν ένα ρολόι. Στη συνέχεια ο Brown ανακάλυψε πως τα συγκεκριμένα όστρακα ανοιγόκλειναν σε πλήρη συγχρονισμό με την παλίρροια της ακτής του Connecticut. Αυτό το εύρημα, σύμφωνα με τον Brown, αποδείκνυε πως τα στρείδια ανταποκρίνονταν σε κάποιο γεωμαγνητικό ερέθισμα από το φεγγάρι, ταυτόχρονα με την παλίρροια. Αρκετοί αστρολόγοι έχουν χρησιμοποιήσει τον παραπάνω ισχυρισμό, για να αποδείξουν πως οι πλανήτες όντως ασκούν επιρροή σε οτιδήποτε κινείται γύρω μας, αλλά και σε εμάς τους ίδιους.

Ένας Πλανητάρχης

ενδείξεις πως η αστρολογία είναι αληθινή

Σύμφωνα με τον αστρολόγο Sydney Omar, o πρόεδρος της Αμερικής Ronald Reagan δεν έπαιρνε καμία σημαντική απόφαση χωρίς να συμβουλευτεί τις αστρολογικές προβλέψεις που του έδινε ο ίδιος. Παρά το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις του Omar είχαν αντιμετωπιστεί με ειρωνεία, ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως και ο πρόεδρος Nixon και ο Henry Kissinger και οι Calvin Coolidge, Theodore Roosevelt, και Franklin Roosevelt λάμβαναν υπόψιν τα άστρα, όταν έπρεπε να πάρουν μια σοβαρή υπόθεση.

Στο Χρηματιστήριο

ενδείξεις πως η αστρολογία είναι αληθινή

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά μέχρι σήμερα υπάρχουν επενδυτές που χρησιμοποιούν τις ζωδιακές προβλέψεις για να αγοράσουν ή να πουλήσουν στο χρηματιστήριο. Για παράδειγμα, όταν ο Δίας βρίσκεται σε αντίθετα τροχιά από τον Κρόνο, αυτή θεωρείται μια καλή στιγμή για να πουλήσεις, καθώς μια τέτοια εξέλιξη στους πλανήτες, ευνοεί τις τολμηρές κινήσεις. Υπήρξαν και επενδυτές όπως ο W.D Gann, ο οποίος στις αρχές του περασμένου αιώνα, ισχυριζόταν πως με βάση την αστρολογία είχε καταφέρει να πλουτίσει στο χρηματιστήριο.

Ο Κρόνος και ο Άρης

cronos

Κρόνος σε αντίθετη φορά από τον Άρη, σημαίνει πόλεμος, ή έστω μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, σύμφωνα με την αστρολογία. Για να αποφύγει αυτό το είδος συναστρίας, ο πρόεδρος Reagan ανέβαλλε για 9 λεπτά την ορκωμοσία του. Αν και πάλι αυτό σου φαίνεται παράδοξο, σκέψου ότι κατά τη διάρκεια αυτής της εχθρικής συναστρίας έχουν συμβεί γεγονότα όπως ο πόλεμος του Iraq το 2003, η σφαγή του Columbine αλλά και αυτή του πανεπιστημίου Columbia, το ατύχημα στον διαστημικό σταθμό Challenger, αλλά και η βομβιστική επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστώνης. Πρόσφατα, όταν ο Κρόνος βρέθηκε σε πορεία σύγκρουσης με τον Άρη (επίσης επικίνδυνη περίπτωση) συνέβη το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες. Καλύτερα σε μια τέτοια εποχή, να μην ζητήσεις αύξηση από το αφεντικό σου…

(Πηγή: TheRichest)