Τα «άβολα» videos που άλλαξαν την τηλεοπτική/κινηματογραφική ιστορία.

Δύσκολοι ρόλοι, κόντρα ρόλοι, περιζήτητοι ρόλοι, που πέρασαν μέσα από σκληρές, ανταγωνιστικές audition για να δοθούν σε ηθοποιούς, που κατάφεραν να τους απογειώσουν. Δεν είναι εύκολη φάση η audition, αλλά τις περισσότερες φορές ο κάθε ηθοποιός καλείται να περάσει από μια τέτοια. Βάζουμε στη σειρά τις 15 πιο σπάνιες audition πασίγνωστων ρόλων στο πιο awkward αφιέρωμα που διάβασες στο RISE:

Hugh Laurie – Gregory House – «House MD», ή αλλιώς ο πιο κόντρα ρόλος της ζωής του

Al Pacino – Michael Corleone – «Godfather»

Πού να ήξερε πως θα έπαιρνε τον ρόλο και θα γινόταν πρωταγωνιστής σε ένα από τα καλύτερα sequels όλων των εποχών.

Rachel McAdams /Ryan Gosling  – Allie/Noah – «The Notebook»

Λοιπόν, αυτό είναι μια έντονη, δυνατή κασέτα audition, με την Rachel να διαβάζει ατάκες από τον χαρακτήρα της Allie στον -off camera – Ryan Gosling, που είναι ήδη ο Noah. Υπάρχει ξεκάθαρη χημεία…

Εmma Stone – Olive – «Easy A»

Η – ξεκαρδιστική- κωμωδία που την σύστησε στο ευρύ κοινό και απογείωσε τη καριέρα της.

Natalie Portman – Mathilda – «Leon: The Professional»

Πρωτοεμφανιζόμενη, μόλις 11 ετών, αλλά καθόλου «ψαρωμένη», η Natalie Portman διαβάζει με ύφος «είμαι ήδη η Mathilda».

Seth Rogen, Bob Odenkirk και ένα σωρό αστείοι άνθρωποι για το «The Office».

O «Saul Goodman» στον ρόλο του Michael Scott;  Θέλουμε νέο κύκλο «Τhe Office» τώρα!

Robert Downey Jr. – Iron Man – «Iron Man»

Eίχε ήδη κάνει το comeback του με ορισμένες ταινιάρες, με τον «Iron Man» απλά έμεινε στην κορυφή.

Emma Watson, Daniel Radcliffe, Rupert Grint – «Harry Potter»

Είναι το 2002, η πρώτη φορά που οι τρεις πρωταγωνιστές ενός εκ των κορυφαίων film franchises της σύγχρονης κινηματογραφικής ιστορίας συναντιούνται μπροστά στο φακό. Πρόσεξε τη στιγμή που η Emma ψιθυρίζει στον Rupert Grint τα λόγια του…

Steve Carrell – «Anchorman»

Aρχές της περασμένης δεκαετίας και 0 40άρης -τότε- δευτεραγωνιστής κωμωδιών και μέλος του cast του «Saturday Night Live», κερδίζει επιτέλους έναν από τους πρώτους του major ρόλους. Ποτέ δεν είναι αργά. Δες εδώ άλλους ηθοποιούς που έκαναν καριέρα μετά τα 40.

Alyson Hannigan – Michelle Flaherty – «American Pie»

Διαλειμματάκι για την Alyson από το «Buffy The Vampire Slayer», όπου στον ρόλο της Willow εκτελούσε χρέη μάγισσας, για κάτι λίγο πιο ελαφρύ. «Μια φορά στη κατασκήνωση, είχα βάλει ένα κλαρινέτο στον κ##$%λο μου». 

Scarlett Johansson – Judy Shepard –  «Jumanji»

Σε αυτό το video ξεκάθαρα βαριέται λίγο η 10χρονη -τότε- Scarlett και μοιάζει απολύτως λογικό το ότι πήρε τελικά το ρόλο η Kirsten Dunst.

Miley Cyrus  – Zoey/Hannah Montana – «Hannah Montanna»

Η Miley ήταν μόλις 12 ετών όταν έκανε την πρώτη της audition για την εφηβική σειρά της Disney, με την παραγωγή να την κρίνει ως «πολύ νέα», αλλά ταυτόχρονα να της δίνει δεύτερες ευκαιρίες. 20 δεύτερες ευκαιρίες αργότερα, η Miley ήταν η Hannah Montana.

Brad Pitt – «Backdraft»

Nα, εδώ, ο 20αρης Brad Pitt προσπαθεί να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για μια ταινία με πυροσβέστες. Δεν κατάφερε να πάρει το ρόλο του Brian McCaffrey, που πήγε σε κάποιον William Baldwin (!).

https://www.youtube.com/watch?v=mcRYL_G33vg

Gwyneth Paltrow / Helen Hunt – Dr.Helen Shattler – «Jurassic Park» 

Blockbuster της εποχής, με την Gwyneth και την Helen να προσπαθούν να μπουν στο «πετσί» του ρόλου και τη Laura Dern να κερδίζει στο νήμα!

Leonardo DiCaprio – «The Outsiders» (TV show)

Πρόκειται για την τηλεοπτική σειρά «The Outsiders», που επιχείρησε να «αναπτύξει» τους χαρακτήρες της ομώνυμης ταινίας, με πρωταγωνιστές όπως τους Billy Bob Thornton-David Arquette. Ο 15χρονος Leo (το 1990) είχε κάνει ένα πέρασμα από την σειρά στο ρόλο ενός «kid fighting scout». Και ήταν έντονος (ο ρόλος!).

https://www.youtube.com/watch?v=bDI60iPDZo0

[themify_button ]Του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]