Μήπως είναι ώρα να αλλάξεις την καθημερινότητά σου;

Οι συνήθειες που έχουμε, εκτός από πράγματα για τον χαρακτήρα μας λένε πολλά και για την ψυχολογική μας κατάσταση. Σύμφωνα με μια ομάδα θεραπευτών, αν κάνεις κάτι από τα παρακάτω ίσως υποφέρεις από κατάθλιψη και δεν το ξέρεις!

Αγνοείς τις κλήσεις και τα μηνύματά σου

Οι άνθρωποι είμαστε από την φύση μας κοινωνικοί, οπότε αν αγνοείς τους ανθρώπους γύρω σου και την επικοινωνία μαζί τους, είναι δεδομένο πως θα νιώθεις πάντα θλιμμένος, επισημαίνει η ψυχολόγος Vijayeta Sinh.

Πίνεις πολλά ενεργειακά ποτά

Tα ποτά αυτού του τύπου, μπορούν να αυξήσουν κατά περίπτωση το άγχος και την νευρικότητά σου. Οπότε προσοχή στην ποσότητα.

Διατηρείς πάντα σταθερό πρόγραμμα

Η ρουτίνα ενδέχεται να σου προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα!

Τσεκάρεις τα social media πολύ συχνά

Όταν δεν είσαι σε καλή διάθεση, ίσως πράγματα που βλέπεις από την ζωή των φίλων σου να σου ρίξουν ακόμα περισσότερο το κέφι και να σου προκαλέσουν συναισθήματα κατάθλιψης και φόβου ότι κάτι σου λείπει.

Oι συχνές αργοπορίες 

Κάποιος με συμπτώματα κοντά στην κατάθλιψη, δεν μπορεί να διαχειριστεί καλά το ότι έχει πολλές υποχρεώσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις, δυσκολεύεται να τις εκτελέσει. Το ότι αργεί κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Μην το παρακάνεις με τον εαυτό σου!

Το να δέχεσαι καθετί ευχάριστο που συμβαίνει και να προσέχεις τον εαυτό σου, θα σε βοηθήσει να αποφύγεις ευκολότερα καταστάσεις όπως η κατάθλιψη!

Πηγή

Δες εδώ ποια από τις δύο γυναίκες είναι πιο πιθανό να προσληφθεί; Έρευνα δίνει την απάντηση.