Ειλικρινά γιατί τις έκοψαν; 

Oι κομμένες σκηνές στις ταινίες, συνήθως δεν είναι και πολύ καλές. Πρόκεται τις περισσότερες φορές για χαζά αστειάκια ή μια άβολη ατάκα κάποιου πρωταγωνιστή. Υπάρχουν ωστόσο κι εκείνες οι φωτεινές εξαιρέσεις σκηνών που δεν θα έπρεπε να κοπούν ποτέ από τις ταινίες τους και μερικές τέτοιες θα δούμε παρακάτω.

Return of the Jedi (1983)

Σε αυτή την σκηνή λύνεται μια μεγάλη απορία των Star Wars fans: Γιατί ο Obi Wan δεν αποκάλυψε ποτέ στον Luke την αλήθεια για την ταυτότητα του Darth Vader; Ω ναι, μάλλον μάντεψες την απάντηση.

Aliens (1986)

H Ellen Ripley, ξυπνά μετά από 57 χρόνια ύπνωσης στο διάστημα κι ανακαλύπτει ότι η κόρη της έχει πεθάνει όσο εκείνη κοιμόταν. Αργότερα υιοθετεί ένα άλλο κοριτσάκι και το φροντίζει σαν δικό της. Στη σκηνή που κόπηκε, βλέπουμε την Ripley να καταρρέει, συνειδητοποιώντας την απώλεια της κόρης της. Ίσως αν η σκηνή αυτή συμπεριλαμβανόταν στην ταινία, να αντιλαμβανόμασταν καλύτερα πόσο στιγματίστηκε από αυτό το γεγονός.

The Lion King (1994)

Έχεις αναρωτηθεί πότε τι έκανε η Nala στο δάσος μόνη της την στιγμή που συνάντησε ξανά τον Simba; Σύμφωνα με την σκηνή που αφαιρέθηκε από την ταινία, ο Scar της ζήτησε να γίνει βασίλισσα στο πλευρό του, εκείνη αρνήθηκε κι έτσι την εξόρισε. Πολύ ωραίος τύπος αυτό το λιοντάρι.

Lord Of The Rings:  The Two Towers (2002)

Σε αυτή την σκηνή βλέπουμε ένα flashback που μας αποκαλύπτει λίγα στοιχεία παραπάνω για τους λόγους που οι Boromir και Faramir, ήθελαν το δαχτυλίδι.

The Wizard of Oz (1939)

Ίσως η πιο γνωστή κομμένη σκηνή εκεί έξω. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα χορευτικό τύπου musical των πρωταγωνιστών, ενώ η κακιά μάγισσα στέλνει ένα μυστηριώδες τέρας στους πρωταγωνιστές μας προκειμένου να τους εξουδετερώσει.

Πηγή

[themify_box ]Επιμέλεια Μίλτος Τσιμπούκης[/themify_box]