Και καλή σας όρεξη #not

Η πλούσια γαστρονομική ιστορία της Ιαπωνίας αποτελείται κυρίως από ψάρι, ρύζι, τουρσί λαχανικών και λαχανικά μαγειρεμένα σε σούπα. Είμαστε εντάξει όμως μέχρι εδώ; Τα τρώμε κι εμείς αυτά, δεν τα τρώμε; Τα τελευταία χρόνια στην Ιαπωνία έχουν κάνει την εμφάνισή τους κάποια τρόφιμα τα οποία έχουν γίνει πολύ δημοφιλή. Είστε έτοιμοι να δούμε μαζί (και να ξέρουμε για να μη φάμε ποτέ) τα παρακάτω ακραία, για εμάς του δυτικού κόσμου, φαγητά;

1. Dancing Squid Bowl Dish

Όπως λέει και ο τίτλος του πιάτου είναι ένα χταπόδι το οποίο χορεύει στο μπολ… Πώς το κάνει αυτό; Ένα άλλο όνομα που θα ΄θέλαμε να δώσουμε στο αγαπητό αυτό πιάτο είναι και το «ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ».

Για δείτε στο βίντεο:

2. Raw Horsemeat Dish

Και λίγα αγγλικά να ξέρουμε καταλαβαίνουμε πως αυτό το πιάτο είναι έχει άλογο. Ναι, τρώνε άλογα εκεί στην Ιαπωνία, μάθε το…

3. Natto

Το Natto είναι σόγια που έχει υποστεί ζύμωση. Έχει έντονη μυρωδιά και γλοιώδη υφή. Συνήθως την τρώνε για πρωινό και σε συνδυασμό με σάλτσα σόγιας. Καλή όρεξη είπαμε;

4. Inago no Tsukudani

Βρασμένες ακρίδες σε ζαχαρούχο γάλα σόγιας. Είπες κάτι;

5. Shirako

Και για τους «ρομαντικούς» της παρέας υπάρχει το Shirako! Το Shirako είναι στην πραγματικότητα το σπέρμα των ψαριών και σερβίρεται είτε μαγειρεμένο, είτε ωμό.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr