Όταν καταργήθηκε (για πάντα) ο διαχωρισμός αντρικών και γυναικείων βραβείων.

Ίσως τα τελευταία χρόνια συνηθίσαμε να αντιμετωπίζουμε το MTV ως ένα κανάλι που έχοντας απομακρυνθεί από τη μουσική, επεδίωκε κυρίως να δημιουργεί «σοκαριστικές» και ιντριγκαδόρικες στιγμές κατά τη διάρκεια των ετήσιων μουσικών και κινηματογραφικών θεσμών βραβείων του. Όμως, τα τελευταία χρόνια το MTV έχει τολμήσει να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζει την Pop κουλτούρα, σεβόμενο την κοινωνική ευαισθητοποίηση του κοινού του. Τα MTV Movie Awards, που έγιναν προχθές, απέδειξαν πως κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο.Συγκεκριμένα, οι παρακάτω στιγμές αναδεικνύουν πως εκείνο το show ήταν το καλύτερο show κινηματογραφικών βραβείων που έχουμε δει μέχρι στιγμής φέτος.

Πρώτα, καταργούμε το διαχωρισμό των βραβείων σε «αντρικά» και «γυναικεία»

Η Emma Watson με την ερμηνεία της στο «Beauty and The Beast» νίκησε και Hugh Jackman (Logan) και Hailee Steinfeld (The Edge of 17) και James McAvoy (Split). Δεν κρίνουμε το αποτέλεσμα, αλλά μόνο το γεγονός ότι κάποιος αναρωτήθηκε «και γιατί να μην διαγωνίζονται άντρες και γυναίκες ηθοποιοί σε μια, ενιαία κατηγορία; (Best Actor)» λέει πολλά.

Show of The Year

«Game of Thrones», φάε τη σκόνη της Eleven σε παρακαλώ πολύ.

(extra χειροκρότημα για την απονομή του βραβείου από τους πρωταγωνιστές του «13 Reasons Why»!)

 

«Καλύτερο Φιλί» στους Ashton Sanders και Jharrel Jerome του ‘Moonlight»!

Στην ίδια κατηγορία όπου ήταν υποψήφιο και το φιλί Emma Stone- Ryan Gosling, νικητές οι πρωταγωνιστές της πιο τολμηρής/ρομαντικής/ανυπόφορα αληθινής lgbt ταινίας της χρονιάς.

«Best Fight»

H Taraji P.Henson για το «Hidden Figures», κερδίζει το βραβείο «Best Fight», που μετονομάζεται πλέον, σε «Best Fight Against The System». Αυτή η αλλαγή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ως προς τον «συστημικό» χαρακτήρα του MTV, αν και κινείται έστω, σε μια αρκετά φιλειρηνική κατεύθυνση.

 

H Millie Bobby Brown

«Καλύτερος Ηθοποιός σε Τηλεοπτική Σειρά» η Eleven του Stranger Things, με την Emilia Clarke και τον Jeffrey Dean Morgan των Game Of Thrones και Walking Dead, να τρώνε τη σκόνη της. Ναι, μας αρέσουν αυτές οι ανατροπές.

 

[themify_button ]Του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]

Δες εδώΠόσο στέκουν επιστημονικά τα παράλληλα σύμπαντα του «Stranger Things»;