Στο 9ο, ο Robert Downey Jr προτιμούσε να τον κλείσουν φυλακή από να συνεχίσει να παίζει…

Eίναι περίπου σαν άγραφος κανόνας του Hollywood, πως τα sequels είναι πάντα λίγο κατώτερα από την πρώτη ταινία. Παρακάτω, επιλέξαμε εκείνα τα sequels (+prequels) αγαπημένων ταινιών των 80s/90s/00s που κατάφεραν να περάσουν στο επόμενο επίπεδο, αυτό που τρυπάει τον πάτο!

«Lost Boys: The Tribe» (2008)

Original: «The Lost Boys»

lost-boys-the-tribe_risegr

Τι έγινε εδώ: Mαζί με τον Corey Feldman, από το original cast της ταινίας, εμφανίζεται και ο Corey Haim για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Μετά την κυκλοφορία του sequel, o Feldman, για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο είπε «να το ξανακάνουμε παιδιά». Και έγινε το δεύτερο sequel, με τίτλο «Lost Boys: The Thirst».

«Wild Things 2»  (2004)

Original: «Wild Things»

wild-things-2

Τι έγινε εδώ: Όλοι πέρασαν τόσο καλά, που αποφάσισαν να το ξανακάνουν, όχι μια, αλλά δυο φορές. Το πιο πρόσφατο sequel είχε τον μαγικό τίτλο «Wild Things: Foursome».

«Dumb and Dumberer:When Harry Met Lloyd» (2003)

Original: «Dumb and Dumber»

dumb-and-dumberer-when-harry-met-lloyd

Tι έγινε εδώ: Οι δημιουργοί του «South Park» αποδέχθηκαν να γράψουν το σενάριο αυτού του prequel, έναντι αμοιβής 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων. Όταν συνειδητοποίησαν το fail της κατάστασης, είπαν «όχι ευχαριστώ»,  επιστρέφοντας και την αμοιβή τους. Παρ`όλα αυτά, το εγχείρημα έφτασε τελικά στην μεγάλη οθόνη, με ένα σενάριο που είχε ακόμα και αναφορές στο all time classic ντουέτου των Laurel & Hardy, a.k.a Χοντρός & Λίγνός (τρίζουν τα κόκκαλα!)

«Τhe Rage: Carrie 2″(1999)

Original: «Carrie»

the-rage-carrie-2

Tι έγινε εδώ: Η πρωταγωνίστρια της πρώτης ταινίας Sissy Spacek δέχτηκε πρόταση για να εμφανιστεί και στο sequel, παρά το γεγονός ότι ο χαρακτήρας της είχε ΠΕΘΑΝΕΙ στην πρώτη ταινία. Δεν δέχτηκε ποτέ.

Τimecop 2: The Berlin Decision (2003)

timecop-2-the-berlin-decision

Οriginal: «Timecop» (Jean-Claude Van Damme)

Τι έγινε εδώ: Ο πρωταγωνιστής  σαν μια Ιαπωνική έκδοση του Κώστα Πρέκα, ταξίδεψε πίσω στον χρόνο για να σκοτώσει τον Χίτλερ και να δώσει ένα τέλος στο ναζισμό.

«The Birds II: Land’s End» (1994)

Original: «The Birds» (Αlfred Hitchcock)

the-birds-ii-land-s-end

Τι έγινε εδώ:: Η ταινία ήταν τόσο άθλια, που ο σκηνοθέτης ζήτησε να αφαιρεθεί το όνομά του από τους τίτλους. Επίσης η Tippi Hedren, πρωταγωνίστρια του original, εμφανίστηκε και εδώ, παίζοντας ένα τελείως διαφορετικό χαρακτήρα. Γιατί;

«Carlito`s Way:Rise To The Power» (2005)

Original: «Carlito’s Way»

carlito

Τι έγινε εδώ:: O γιος του παραγωγού Martin Bregman, σε μια κίνηση μεγαλείου λέει στον πατέρα του «Εγώ θα γυρίσω το prequel της ιστορίας του Carlito, εγώ θα φέρω καλύτερο πρωταγωνιστή (από τον Al Pacino)». Και το γύρισε, με πρωταγωνιστή τον P.Diddy.

«I‘ll Always Know What You Did Last Summer» (2006)

i-ll-always-know-what-you-did-last-summer

Original:  «I Still Know What You Did Last Summer»

Τι έγινε εδώ: Φημολογείται πως είχε προταθεί στην Jennifer Love Hewitt να κάνει μια σύντομη εμφάνιση στην ταινία, αλλά η απάντησή της ήταν αρνητική. Η ταινία έχει πετύχει την επική βαθμολογία 0% στο Rotten Tomatoes.

«Βook Of Shadows: Blair Witch 2″ (2000)

Οriginal:  «The Blair Witch Project»

book-of-shadows-blair-witch-2

Tι έγινε εδώ: Κλασσική περίπτωση sequel που γυρίστηκε «στο πόδι» για να εκμεταλλευτεί την εμπορική επιτυχία του original, κερδίζοντας τελικά 5 υποψηφιότητες για Χρυσό Βατόμουρο και το βραβείο στην κατηγορία του Χειρότερου Sequel.

«U.S Marshals» (1998)

Original: «The Fugitive»

u-s-marshals

Tι έγινε εδώ: Ένας εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας ήταν εκείνος, ο Iron Man, o Robert Downey Jr. O Downey έχει χαρακτηρίσει την ταινία ως  «η χειρότερη ταινία όλων των εποχών«, έχοντας τονίσει πως: «Θα προτιμούσα να είμαι στην φυλακή και να με τεστάρουν για αφροδίσια , από το να ξυπνήσω άλλη μια μέρα, ξέροντας πως θα είμαι στα γυρίσματα του  of U.S. Marshals.».

«American Psycho» (2002)

Original:»American Psycho»

american-psycho-2

Τι έγινε εδώ: Η Mila Kunis υποδύεται μια μαθήτρια, που  αναζητείται για την δολοφονία (!) του Patrick Bateman (!). O Willam Shatner είναι ο καθηγητής πανεπιστήμιου και πράκτορας του FBI που θα εξιχνιάσει την υπόθεση. Όχι, είμαστε σίγουροι πως δεν είναι κωμωδία.

«Son Of A Mask» (2005)

Original: «The Mask»

son-of-the-mask

Τι έγινε εδώ: Θα μπορούσε να ήταν μια από τις κορυφαίες ταινίες σε βαθμολογία του IMDB. Αν το δεις ανάποδα, είναι (IMDB Rating:2.1)

Home Alone 4 (2002)

Original: Home Alone

home-alone-4-taking-back-the-house

Τι έγινε εδώ: Δώδεκα χρόνια μετά το original, o χαρακτήρας του Kevin αποκτά μια Simpson-ική ικανότητα να μην μεγαλώνει -σχεδόν-καθόλου. Αν είχαν λίγο χιούμορ, θα έπρεπε να προτείνουν ξανά τον ρόλο στον Macaulay Culkin.

Αce Ventura Jr:Pet Detective (2009)

ace-ventura-jr-pet-detective

Original:Ace Ventura: Pet Detective

Tι έγινε εδώ: Jim Carrey και Courtney Cox δέχτηκαν πρόταση να υποδυθούν ξανά τους βασικούς χαρακτήρες της ιστορίας. Όταν αρνήθηκαν και οι δυο, η παραγωγή της ταινίας άφησε άναυδο το σύμπαν, αντικαθιστώντας την Courtney Cox με την…Ann Cusack, την ψιλοάγνωστη αδελφή του John και της Joan.

Last but not least: «Psycho 3» (1986)

Οriginal: «Psycho»

Psycho_3_poster

Τι έγινε εδώ: Αν ήταν ελληνική 80`s βιντεοταινία θα είχε τίτλο: Ο ΝΟΡΜΑΝ , ΜΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΖΗΛΕΥΕΙ»

(photos: Shortlist)