Ξέχνα τον Terminator, η φάση έχει σοβαρέψει…

Αν σε τρόμαζαν κάποτε οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αν η ιδέα του να συμβιώνουμε μαζί με ρομπότ σου φαίνεται υπερβολικά creepy για να συμβαίνει Τώρα, τότε μην συνεχίζεις να διαβάζεις για τα παρακάτω (αληθινά) robot…

Bum Bot (a.k.a Ρομπότ Σεκιουριτάς)

Τι είναι: Ιδιοκτήτης ιρλανδικής πάμπ πήρε μεταλλικά και υδραυλικά εξαρτήματα μιας Chevrolet 1997 και δημιούργησε ένα ρομποτοειδές σεκιουριτά, για να απομακρύνει ναρκομανείς και ζητιάνους  από την επιχείρηση του.

https://www.youtube.com/watch?v=y4mRJY6NEwI

Μόνο Κακό: Στην ιδέα και μόνο πως ένας επιχειρηματίας δαπάνησε αρκετά χρήματα ώστε να φτιάξει μια διασταύρωση Terminator και Playmobil με συχνοουρία, ώστε να τρομάζει τους φτωχούς, σημαίνει πως μάλλον περνάει καλά με το να τρομάζει τους φτωχούς.

Robokiyu, ή αλλιώς το ρομπότ που τρώει πτώματα

Τι είναι: Ο Robokiyu είναι ένα ρομπότ διάσωσης, που δημιούργησε το Τμήμα Πυροσβεστικής του Τόκιο. Στόχος του ήταν να μπαίνει μέσα σε φλεγόμενα κτήρια και με τις τεράστιες μεταλλικές του δαγκάνες, να «τσιμπάει» ανθρώπους που κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασφυξία.

robokiyu

Μόνο Κακό:  Τόσο εντυπωσιασμένοι είχαν μείνει με τις επιδόσεις του Robokiyu οι φίλοι μας οι Ιάπωνες, που αποφάσισαν να του δώσουν κι άλλο ρόλο: Ο Robokiyu πήρε το ok από τις ανώτατες ιατροδικαστικές αρχές, ώστε να μπαίνει στα σπίτια και να ρουφάει πτώματα ανθρώπων που μόλις έχουν αποδημήσει. Αυτός είναι ο κύκλος της ζωής λοιπόν, πεθαίνει ο παππούς σου (λέμε τώρα) και έρχεται ένα τεράστιο, διψασμένο για αίμα, κλαρκ με δαγκάνες για να τον ρουφήξει μέσα του.

Το Chatrobot που ψηφίζει δαγκωτό Donald Trump

tay_ai_twitter

Tι είναι: Την λένε «Tay», είναι ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που κατασκεύασε η Microsoft για το Twitter. Πρόκειται για ένα chat robot που μαθαίνει να μιλάει, διαβάζοντας διαλόγους και ερωτό-απαντήσεις μέσα από το Twitter.

 

Μόνο Κακό: Μέσα σε 24 ώρες, η Tay έγινε το πιο creepy, σεξομανές, φανατικό φασιστάκι-οπαδός του Trump που έχει εμφανιστεί στα Ιντερνετς και η ξεκάθαρη απόδειξη ότι τα ρομπότ θα μας καταστρέψουν όλους. Κι όλα αυτά, διαβάζοντας tweets και «μαθαίνοντας» από τους ίδιους τους έφηβους…

Intelligent Surveillance & Security Guard Robot (a.k.a ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ)

maxresdefault (1)

Τι είναι: Το Intelligent Surveillance & Security Guard Robot κατασκευάστηκε από τη Νότια Κορέα για να φυλάξει τα σύνορα με την Βόρεια Κορέα. Ο «Guard» είναι εξοπλισμένος με κάμερες υψηλής ευκρίνειας, φακούς infrared, λογισμικό αναγνώρισης εικόνας/φωνής και ένα αυτόματο πολυβόλο K-3.

τα ρομπότ θα μας καταστρέψουν

Μόνο Κακό: Επρόκειτο για ένα πλήρως αυτοματοποιημένο μηχανικό όχημα, έτοιμο να γαζώσει με σφαίρες όποιον τολμούσε να πλησιάσει τα σύνορα. Ευτυχώς το μηχάνημα δεν χρησιμοποιείται πλέον και είναι διαθέσιμο μόνο προς online πώληση μοοοοοονο με  200.000 δολάρια.

Το Ρομπότ που Θα Καταστρέψει την Ανθρωπότητα

sophia

Tι είναι: Με αγάπη, από την Hanson Robotics, στο φετινό SXSW, γνωρίσαμε τη Sophia, ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ που ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ (περισσότερα εδώ).

Το Robot – Κατσαρίδα

cockbot

Τι είναι: Κινούμενη μηχανική πλατφόρμα που προσομοιώνει τις κινήσεις μιας κατσαρίδας. Όχι όποιας κι όποιας κατσαρίδας, της Γιγαντιαίας Κατσαρίδας της Μαγαδασκάρης. Ουσιαστικά πρόκειται ένα ψηφιακό σύστημα «δεμένο» πάνω στην συγκεκριμένη κατσαρίδα, που «διαβάζει» τις κινήσεις της και τις μεταφράζει όπως μια VR συσκευή.

τα ρομπότ θα μας καταστρέψουν

Mόνο Κακό: Προσπάθησε να φανταστείς αυτή τη γλυκιά (#not) κατσαριδούλα που κάποτε σκότωνες με το μαξιλάρι του καναπέ (μη σε δει η μάνα σου) να έχει πρόσβαση σε ένα ολοκληρωμένο ρομποτικό σύστημα. Απλά προσπάθησε…

To Robot Που Κάνει (Βυζο)Μασαζ

breastbot

Τι είναι: Είναι πολύ απλό, το «Breast Massager Robot», αποτελείται από δυο ελικοειδές δαγκάνες που μπορούν να κάνουν διαρκές, ανεξάντλητο μασάζ στην εκάστοτε γυναίκα που τις δοκιμάζει. Υπόσχεται να βοηθήσει «τις γυναίκες που θέλουν όμορφα στήθη» και να «βελτιώσει την ποιότητα του σεξ» για όλες τις γυναίκες.

τα ρομπότ θα μας καταστρέψουν

Μόνο Κακό: Μόνο κακό μπορεί να είναι οτιδήποτε θέλει να πάρει τα βυζγιά από τα χέρια μας και να τα δώσει στα ρομπότ. Έλεος!

(πηγές: 1,2)

[themify_button ]Του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]