8 σκηνές όπου το τελικό αποτέλεσμα πήρε διαζύγιο από τη λογική.Υπάρχουν εκείνες οι στιγμές όταν βλέπεις μια ταινία που σκέφτεσαι «καλά, αυτό τώρα πως το έκαναν; ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να το έκαναν». Μπορεί οι παρακάτω κινηματογραφικές σκηνές να είναι εκτός λογικής, όμως κατάφεραν να γυριστούν χωρίς stuntmen ή άλλα τεχνικά μέσα υποστήριξης, για να τις βλέπεις και να λες μέχρι και σήμερα “OMG, Ω Μ@ΛΑΚΑ μου δεν το πιστεύω!»

Mission Impossbile: Rogue Nation: Όλες οι σκηνές στο Burj Khalifa.

burj_risegr

To δύσκολο:  Να, απλά ο Tom Cruise δεν δέχεται να τον αντικαθιστούν stuntmen και γυρίζει όλες, μα όλες τις επικίνδυνες σκηνές μόνος του, ακόμα κι αυτές που ο χαρακτήρας του σκαρφαλώνει στα ψηλότερα κτήρια του κόσμου.

Saving Private Ryan: Η απόβαση στην Νορμανδία

d-day_risegr

Το δύσκολο: 1500 κομπάρσοι, ανάμεσα τους και 1000 στρατιώτες, με τον Spielberg να γυρίζει μια τεράστια σκηνή πετώντας το σενάριο στα σκουπίδια και βασιζόμενος στους αυτοσχεδιασμούς των πρωταγωνιστών.

Spider-man: Ο Peter Parker ανακαλύπτει το κρυφό του «ταλέντο»…

peter_risegr

Το δύσκολο: Ο Tobey McGuire και ο σκηνοθέτης Sam Raimi επέμεναν πως η πρώτη σεκάνς που θα φανέρωνε τα υπερφυσικά ταλέντα του Parker, θα έπρεπε να είναι ρεαλιστική. Γι` αυτό και αυτό το τρικ έγινε χωρίς τη χρήση CGI…

Inception: Τo Όνειρο του Arthur

inception2_risegr

To δύσκολο: Αυτή η επική – αψηφάει κάθε νόμο της βαρύτητας- μάχη που συμβαίνει μέσα στο μυαλό του Arthur γυρίστηκε με απόλυτο ρεαλισμό, με τον Chris Nolan να χτίζει το σετ πάνω σε μια γιγαντιαία τροχαλία, υποβάλλοντας τους πρωταγωνιστές σε ένα βασανιστήριο που θύμιζε ενόργανη γυμναστική και κράτησε τρεις εβδομάδες!

The Dark Knight Rises:  Η πτώση του αεροπλάνου…

thedark_risegr

To δύσκολο: Η σκηνή γυρίστηκε στα όρη Carnigorm, στα Σκωτσέζικα Highlands, γνωστή και ως η πιο ψηλή/παγωμένη κορυφή του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Chris Nolan επέλεξε να γυρίσει την καταδίωξη ανάμεσα στα δυο αεροπλάνα με αληθινά, στρατιωτικά …αεροπλάνα (μοντέλο Lockheed C130 Hercules). Επίσης, για τον χειρισμό του αεροπλάνου της CIA, ο Nolan ζήτησε την κατασκευή ενός simulator πτήσεων, ώστε να το χειρίζεται ο ίδιος!

Τιτανικός: Η βύθιση του πλοίου…

titanic_risegr

To δύσκολο: Όταν το πλοίο σπάει στα δυο και βυθίζεται. Ο Cameron έβαλε μέσα σε μια τεράστια δεξαμενή νερού (19.000.000 λίτρα) μια μεγάλη μινιατούρα (20 μ.) της πρύμνης του Τιτανικού και αρχικά επιχείρησε να κάνει γυρίσματα με αληθινούς ανθρώπους (stuntmen/κομπάρσους) να βουτάνε στο νερό. Δεκάδες τραυματίστηκαν, το εγχείρημα εγκαταλείφθηκε άδοξα και τελικά οι «πτώσεις» στην θάλασσα προστέθηκαν με ψηφιακά μέσα.

Kill Bill: Η σκηνή που η Νύφη ξεπαστρεύει 88 εχθρούς

500full_crazyrisegr

Το δύσκολο: Μόλις 6 ώρες προβών, πριν ξεκινήσει το γύρισμα. Κάποιοι από τους τεχνικούς είχαν λιποθυμήσει από εξάντληση.

Apocalypse Now: Αυτή η επική μάχη με τα ελικόπτερα 

apocalypse-now_risegr

Το δύσκολο: Επίσης ο Coppola δεν χρησιμοποίησε εδώ κανένα σενάριο, μόνο τα δικά του ραβασάκια, storyboards που δημιουργούσε επιτόπου, δηλαδή μερικά λεπτά πριν από το γύρισμα κάθε σκηνής. Η συγκεκριμένη σκηνή γυρίστηκε με ένα και μόλις take, ΜΙΑ ΦΟΡΑ δηλαδή.

Aκόμα περισσότερες κινηματογραφικές σκηνές εκτός κάθε λογικής θα βρείς στο παρακάτω video: