Από τα παλαμάκια του Τζόκερ μέχρι το «Here`s Johnny!».
Υπάρχουν καλές ταινίες, με πρωτότυπο σενάριο και καλές ερμηνείες, που σε κάνουν να λες «ε, αυτό θέλω να το δώ». Υπάρχουν όμως κι εκείνες οι ταινίες που είναι bigger than life, γιατί κάποιος από τους συντελεστές είχε μια ιδέα, είπε μια ατάκα που δεν υπήρχε στο σενάριο, αυτοσχεδίασε σε κάποια σκηνή, που λίγο αργότερα έγινε έπος, μαζί με ολόκληρη την ταινία. Παρακάτω ακολουθούν επικές ταινίες με αυτοσχεδιαστικές σκηνές που σήμερα θεωρούνται τουλάχιστον κλασικές,

1. «The Dark Knight» – Τα παλαμάκια του Τζόκερ

Όταν ο Heath Ledger και ο Joker έγιναν ένα, τα αποτελέσματα μόνο απρόβλεπτα θα μπορούσαν να είναι. Η σκηνή με τα παλαμάκια ήταν μια από τις πολλές ιδέες που πρόσεθεσε ο Heath στο σενάριο της ταινίας.

2.  «Fight Club» – Η μπουνιά στο αυτί

Ο Ed Norton δεν ήξερε να ρίξει μια μπουνιά της προκοπής και λογικό ήταν να βρει τον Brad Pitt στο αυτί. Ο σκηνοθέτης Dave Fincher είχε βρει ξεκαρδιστικά αστεία την σκηνή, γι`αυτό και τελικά την κράτησε στην ταινία.

3. «Ζοοlander» – «Why Male Models?»

O Derek Zoolander πάει σε ένα χειρομάντη και τον ρωτάει γιατί τα αρσενικά μοντέλα είναι τόσο χαρισματικά. Αφού του εξηγεί ο χειρομάντης, ο Zoolander ξαναρωτάει το ίδιο πράγμα «Why Male Models?». Σύμφωνα με τον Ben Stiller, ήταν ξεκάθαρη περίπτωση «κόλλησε η βελόνα».

4.  «Being John Malcovich» – Μπουκάλι σημαδεύει John

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας John Malcovich περπατούσε στον δρόμο και ξαφνικά δέχεται ένα μπουκάλι. Αποδείχθηκε πως ήταν ένας κομπάρσος της ταινίας που είχε πιει λίγο παραπάνω…

5. «50/50» – To Ξυρισμένο Κεφάλι

Ο Joseph Gordon-Levitt υποδυόταν έναν καρκινοπαθή και για να κάνει πιο ρεαλιστικό τον χαρακτήρα του, αποφάσισε να ξυρίσει το κεφάλι του, ξαφνιάζοντας σεναριογράφο, σκηνοθέτη και όλο το team της ταινίας.

6. «The Shining» – «Ήρθε ο Γιαννάκης«

Για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το σχιζοφρενικό κρεσέντο του μακελάρη-ψυχάκια χαρακτήρα του, αφού διέλυσε μια πόρτα με τσεκούρι, ο Jack Nicholson έβαλε το κεφάλι μέσα από την τρύπα και είπε το κλασικό σήμερα «Here`s Johnny!».

7.  «Τhe Good Will Hunting» – Η γυναίκα που κλάνει (ασταμάτητα)

Η ατάκα που ο χαρακτήρας του Robin Williams περιγράφει τις κλανιές της γυναίκας του, είναι βγαλμένη εντελώς μέσα από το μυαλό του.

8. «Τhe Empire Strikes Back» – «Σ`αγαπώ«, «Ναι, το ξέρω«

Αυτή η -κάτι σαν έμμεση χυλόπιτα- ατάκα του χαρακτήρα του Harrison Ford ως απάντηση στο «I Love You» της Princess Leia, ήταν ιδέα του ίδιου του ηθοποιού και έμεινε στην ταινία, παρά το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης George Lucas ήταν εντελώς αντίθετος.

9.  «Django Unchained» – Tο αιματοβαμμένο χέρι του Leonardo DiCaprio 

django_risegr

Όχι, αυτό δεν ήταν εφέ, αλλά ένα ποτήρι που είχε σπάσει στα χέρια του Leonardo κατά την διάρκεια πρόβας και o ίδιος έκρινε ότι αυτή η έξτρα λεπτομέρεια θα έκανε (ακόμα πιο) αιμοβόρικο τον χαρακτήρα του.

Δες εδώ το 2ο μέρος των σκηνών που ήταν 100% αυτοσχεδιασμοί.