Μια όμορφη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Edward Norton, με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια

Ήταν άλλη μια μέρα για τον Edward Norton, που σκρόλαρε ιστορίες και εικόνες στο αγαπημένο του φωτογραφικό blog Humans Of New York. Όταν όμως διάβασε την συγκλονιστική ιστορία ενός άντρα αποκαλούμενου ως «Ο Επιστήμονας», που είχε χάσει την γυναίκα του και την κόρη κατά την διάρκεια βομβαρδισμών και σήμερα πάσχει από καρκίνο στο στομάχι, ο 48χρονος ηθοποιός δεν σταμάτησε να κλαίει και αποφάσισε να κάνει κάτι για να βοηθήσει. O Norton ξεκίνησε μέσω του website Crowdrise (RISE παντού!) μια εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης του «Επιστήμονα», ενθαρρύνοντας δωρεές χρημάτων για την υποστήριξη της μετακόμισής του στην πόλη Troy του Michigan και την καλύτερη προσαρμογή του στην Αμερική.

scientist_risegr

«Είδα την ιστορία του σε ένα από τα αγαπημένα μου sites, το Humans of New York και με συγκίνησε αφάνταστα. Αυτός ο άνθρωπος έχει υποστεί ανυπολόγιστες απώλειες και παρ` όλα αυτά, ζητά μια ευκαιρία για να συνεισφέρει θετικά στον κόσμο», έγραψε ο Norton στο Crowdrise και συμπλήρωσε: «Τα έσοδα που θα συγκεντρώσουμε θα πάνε στο να υποστηρίξουν την οικογένεια, ώστε ο πατέρας να έχει την ιατρική θεραπεία που χρειάζεται και να μπορέσει να ασχοληθεί με την δουλειά του και η οικογένεια του να μπορέσει να χτίσει μια σταθερή ζωή, μετά την τραγωδία τους.». Από την συντονισμένη προσπάθεια του Norton και του Humans Of New York, έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 400.000 δολάρια.

scientist2_risegr

Όμως, δεν ήταν μόνο ο Ed Norton που έδειξε ενδιαφέρον για τον «Επιστήμονα», καθώς η ιστορία του συγκέντρωσε χιλιάδες likes και shares, κερδίζοντας ακόμα και την προσοχή του Barrack Obama, που έγραψε το εξής μήνυμα: «Ως σύζυγος και πατέρας, δεν μπορώ να φανταστώ το μέγεθος της απώλειάς που έχεις βιώσει. Εσύ και η οικογένειά σου, μας εμπνέεις. Είμαι σίγουρος πως οι σπουδαίοι άνθρωποι του Michigan θα σου δείξουν την συμπόνια που αξίζεις. Ακόμα μπορείς να κάνεις την διαφορά σε αυτόν τον κόσμο και είμαστε περήφανοι που θα κυνηγήσεις τα όνειρα σου εδώ. Καλώς όρισες στο νέο σου σπίτι.»

barrack

Αυτό θα πει «υποδοχή προσφύγων».