Εικόνες, ακούσματα και βιώματα της εβδομάδας που πέρασε, από ανθρώπους των media. 

Αν έχεις βρεθεί στην Ικαρία, ξέρεις ότι πρόκειται για ένα νησί που η ζωή κυλάει πολύ, πολύ διαφορετικά σε σχέση με τα κλασσικά, mainstream νησιά Κυκλάδων/Δωδεκανήσων/κλπ. Η Ικαρία είναι μια κουκκίδα γης, όπου ο χρόνος κυλάει σε μια παράλληλή, λίγο πιο ρομαντική και ταξιδιάρικη διάσταση και έννοιες όπως «παρελθόν», «παρόν» και «μέλλον» χάνουν τις περιοριστικές τους χρονικές δικλίδες μέσα από ένα ξεσηκωτικό πανηγύρι που μπορεί και να συμβαίνει μέσα σε ένα καταπράσινο ξέφωτο. Στην Ικαρία λοιπόν, βρίσκεται η επόμενη «ανταποκρίτρια» του RISE, είναι η Μελπομένη Μαραγκίδου, δημοσιογράφος του VICE.

Ας μιλήσει η ίδια: 

Τι είδα:

20631875_301715470301612_1516953955_n
Ζευγάρια νέων και γερόντων να κρατιούνται και να χορεύουν βαλσάκι σαν από άλλη εποχή σε πανηγύρι της Ικαρίας.

Τι άκουσα:

«Να γλεντάτε στην ζωή σας. Θα φτάσετε στα χρόνια μου και δεν θα καταλάβετε γιατί και πως πέρασαν. Το βασικό είναι να χορεύετε και να γλεντάτε».

Μαθήματα ζωής από γιαγιά στην Ικαρία.

Τι μου άρεσε:

02
«Η λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξων» του Ζαν-Μισέλ Γκενασιά, ένα βιβλίο που πιάνω κι αφήνω τα τελευταία χρόνια. Αυτήν την βδομάδα το ολοκλήρωσα με μερικά δάκρυα στις τελευταίες σελίδες, πράγμα σπάνιο να συμβεί με βιβλίο.

Τι με εκνεύρισε:
Οι συζητήσεις κάθε φορά που έμπαινα στο timeline μου από το κινητό στην παραλία. Πλέον κάνω διακοπές κι από αυτό.

Κάτι που θέλω να πω:

Untitled-1
Να διαβάσετε (εδώ) την ζωή και τα λόγια της Κατίνας Σηφακάκη που την χάσαμε αυτήν την βδομάδα σε μια παλαιότερη συνέντευξη στο VICE.

[themify_button ]του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]