Mo` money, mo` problems, more DEATH

Είναι μεγάλο βάσανο να κερδίζεις πολλά χρήματα σε λαχείο, λόττο ή άλλα τυχερά παιχνίδια. Συχνά οι νικητές, επιλέγουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, για να μην προσελκύσουν το ενδιαφέρον ανθρώπων που θα θέλουν να βάλουν χέρι στη νέα τους περιουσία. Τι έχει συμβεί όμως, με εκείνους τους νικητές που έχουν αποκαλύψει τα στοιχεία τους; Όχι όμορφα πράγματα….

«Όχι μπροστά στα παιδιά μου»

άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί έχοντας κερδίσει το λαχείο

Το Νοέμβριο του 2015, ο  Craigory Burch, Jr είχε μόλις κερδίσει μισό εκατομμύριο δολάριο σε λαχείο. Δεν πέρασαν περισσότερο από 2 μήνες, μέχρι να βρει τραγικό θάνατο. Συνέβη όταν 2 ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του, ζητώντας μετρητά εδώ και τώρα. Ο Craig τους έδωσε την κάρτα του, τους ζήτησε να μην τον πυροβολήσουν μπροστά στα παιδιά του, όμως οι κλέφτες είχαν διαφορετική γνώμη. Τον πυροβόλησαν πολλά φορές και έφυγαν τρέχοντας.

Δηλητηρίαση

άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί έχοντας κερδίσει το λαχείο

Ο Urooj Khan αγόραζε συνέχεια λαχεία. Πίστευε ότι κάποια στιγμή θα κερδίσει. Μια μέρα, παίρνοντας «1 ακόμα» κατάφερε να πετύχει τον τυχερό λαχνό, αυτόν που έδινε 425.000 δολάρια. Όμως δεν πρόλαβε να πάρει ούτε σεντ. Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του ως νικητή, ο Khan βρέθηκε νεκρός από «φυσικά αίτια». Μέχρι και σήμερα η οικογένειά του δεν πιστεύει πως ο θάνατος του Uroj ήταν τόσο «φυσικός», υποστηρίζοντας ότι δηλητηριάστηκε από κυάνιο. Μετά τον θάνατο του, ο νομικός του εκπρόσωπος φρόντισε αμέσως να εξαργυρώσει το τυχερό λαχείο. Ο θάνατος του Khan σήμερα ερευνάται ως δολοφονία.

Σεξπηρικό δράμα
 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί έχοντας κερδίσει το λαχείο

To όνομά του ήταν Abraham Shakespeare (όντως), ζούσε στη Florida και στις αρχές της περασμένης δεκαετίας κατάφερε να κερδίσει 31 εκατομμύρια στο Λόττο. Ο Abe πέρασε 2 όμορφα χρόνια γλεντώντας τα λεφτά του, μέχρι να εξαφανιστεί ξαφνικά, το 2006. Περίπου 4 χρόνια μετά, το σώμα του βρέθηκε «χτισμένο» σε τσιμέντο. Η αστυνομία υποψιάστηκε μια γυναίκα που είχε σχέσεις με τον υπερτυχερό, έχοντας καταφέρει να του υπεξαιρέσει μισό εκατομμύριο. Της ασκήθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία του.

Θυμίζει κάτι από Ελλάδα

άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί έχοντας κερδίσει το λαχείο

To 2011 η χήρα- μητέρα 2 παιδιών Amanda Clayton, κέρδιζε 1 εκατομμύριο δολάρια στο Λόττο. Προηγουμένως, η Clayton έπαιρνε επίδομα από την πρόνοια για να μπορεί να συντηρεί τα παιδιά της. Όμως η απληστία είναι άτιμο πράγμα. Η 25χρονη Clayton συνέχισε να παίρνει επιδόματα, μέχρι και το θάνατο της, το 2012, από υπερβολική χρήση ναρκωτικών.

«Θα τα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά μου»

άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί έχοντας κερδίσει το λαχείο

Ο 31χρονος Ryan McKechnie από την Ιρλανδία, προσπαθούσε να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του, έχοντας απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά. Η τύχη του χαμογέλασε, όταν στο τέλος του 2012, κέρδισε 66.000 δολάρια στο Λόττο. Ο Ryan προσπάθησε να αφοσιωθεί στο μεγάλωμα των 2 παιδιών του, ύστερα και από το θάνατο της μητέρας τους από υπερβολική δόση, αλλά δεν τα κατάφερε. Ήταν Μάρτιος του 2013, όταν, έχοντας ξοδέψει όλα του τα χρήματα, δεχόταν ένοπλη επίθεση στο σπίτι του και πέθαινε από πολλαπλές μαχαιριές.

Άντρες, πεταμένα λεφτά (#diplis)

doris-murray-photo-u2

H Doris Murray ζούσε την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της, κερδίζοντας το τζακποτ του λαχείου της πολιτείας της Georgia, που αντιστοιχούσε σε 5 εκατομμύρια δολάρια. Η Doris, μητέρα 4 παιδιών, συνέχισε να ζει σεμνά και διακριτικά. Είχε όμως ένα πάθος, μια λαχτάρα να γνωρίσει επιτέλους έναν καλό άντρα. Αυτό το πάθος την οδήγησε στο θάνατο. Όταν απείλησε τον άντρα με τον οποίο διατηρούσε σχέση με χωρισμό, εκείνος την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Γκουρμέ ποπκόρν

jeffrey-dampier-photo-u3

O Jeffrey Dampier, κερδίζοντας  20 εκατομμύρια δολάρια στο τζακποτ, είχε ιδέες για το πως θα επένδυε ένα μέρος από τα κέρδη του. Αποφάσισε να ανοίξει ένα κατάστημα που θα έφτιαχνε γκουρμέ ποπκόρν, ενώ είχε προβλέψει να χαρίσει κάποια χρήματα και στην κουνιάδα του, με την οποία διατηρούσε παράνομη σχέση. Όμως η κουνιάδα είχε διαφορετικά σχέδια, καθώς μαζί με τον σύντροφο της απήγαγαν τον Dampier και στη συνέχεια τον σκότωσαν. Οι δυο τους καταδικάστηκαν για το θάνατο του Dampier και σήμερα εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Αλογάκια

keith-gough-photo-u1

Ήταν 2005, όταν ο Keith Gough κέρδιζε 9 εκατομμύρια λίρες. Η χαρά ήταν μεγάλη. Θα είχε πλέον μια τεράστια μπάνκα να αρμέγει κάθε φορά που ήθελε να ποντάρει στα αγαπημένα του άλογα στον ιππόδρομο. Παράλληλα έκανε «επενδύσεις», προσφέροντας αφειδώς χρήματα σε κύριους οι οποίοι ήταν λιγότερο επιχειρηματίες και περισσότερο μαφιόζοι. Τελικά,  η γυναίκα του Keith είπε «τέρμα» και τον εγκατέλειψε, ενώ ο ίδιος κατέληξε άφραγκος και μερικά χρόνια μετά, έπαθε καρδιακή προσβολή και πέθανε.

Προκαταβολές

billie-bob-harrell-jr-photo-u1

Ούτε 1, ούτε 2, ούτε καν 3. Ο Billie Bob Harrell, Jr. κέρδιζε 31 εκατομμύρια δολάρια στο λαχείο και γινόταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος της πολιτείας του Τέξας. Ο Billie Bob παραιτήθηκε από τη δουλειά του, πήγε διακοπές στη Χαβάη και επειδή ήταν καλή ψυχή, έκανε άπειρες δωρεές σε κοινωφελή ιδρύματα. Κάποια στιγμή, ζήτησε από μια εταιρεία να τον πληρώσει πίσω με μια μεγάλη προκαταβολή και όχι με δόσεις. Αυτό δεν έγινε ποτέ δεκτό και στη συνέχεια ο Billie δεχόταν παρενοχλήσεις από παράξενους ανθρώπους που τους έβλεπε για πρώτη φορά. Ένα βράδυ, έστρεψε το πιστόλι στον κρόταφο του, επιχειρώντας να ηρεμήσει, για πάντα. Βρέθηκε νεκρός.

(Πηγή:Ranker)