Ανακαλύπτοντας ξανά την πολιτική/κοινωνική διαμαρτυρία. 

Μήπως η εποχή Donald Trump σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου πολιτικού ακτιβισμού; Έχουμε ξαναπεί εδώ ότι από τις πρώτες του 3 αποφάσεις, ο πρόεδρος της Αμερικής δημιούργησε μια μικρή κόλαση γύρω του και αν κρίνουμε από την ευκολία με την οποία υπέγραψε το διάταγμα απαγόρευσης εισόδου Μουσουλμάνων στην Αμερική, μάλλον το ευχαριστιέται. Σε πόσο αχαρτογράφητα νερά βαδίζει ο σύγχρονος κόσμος; Το σίγουρο είναι πως μέσα από αυτήν την αβεβαιότητα, μέσα από τον παραλογισμό της νέας εποχής Trump, προκύπτουν όμορφες αντιδράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης, όπως οι παρακάτω, με αφορμή το #ImmigrantBan.

Startbucks, όπως λέμε «δουλειές»

MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 15: Starbucks CEO Howard Schultz (C) and staff pose to photographers during the Starbucks Mexico 10th anniversary and opening of the new Starbucks store Bosque De Chapultepec store at Av. Paseo De La Reforma on October 15, 2012 in Mexico City, Mexico. (Photo by Victor Chavez/WireImage)

Ως άμεση απάντηση στο διάταγμα Trump, o πρόεδρος και CEO της Starbucks Howard Schultz, σε μήνυμα του προς τους υπαλλήλουs της εταιρείας, δεσμεύτηκε για την πρόσληψη τουλάχιστον 10.000 μεταναστών μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Ο Schultz, δηλωμένος υποστηρικτής της Hillary Clinton, έχει εκφραστεί με οργή ενάντια στον Trump και για την απόσυρση του νόμου «Obamacare» για την Υγεία, αλλά και για τον διπλωματικό πόλεμο του «τείχους» που έχει ξεκινήσει με το Μεξικό.

Η Kim Kardashian πιο έξυπνη από τον Trump;

kimkaardiashian

 

Η Kim Kardashian με ένα tweet δείχνει στον πρόεδρο Trump από που πηγάζει ο πραγματικός φόβος και ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός. Πάντως σίγουρα δεν είναι οι μετανάστες.

Η Sia, η Rosie o`Donnell και ο Judd Apatow υπέρ των ατομικών ελευθεριών

3C9D769400000578-4168288-image-a-55_1485668446024 3C9DA5E400000578-4168288-image-a-49_1485668402275

Όταν ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε την διασφάλιση της παραμονής στη χώρα των Μουσουλμάνων που έχουν νόμιμο δικαίωμα εισόδο στη χώρα και τη μή απέλαση τους, η Sia, η Rosie O`Donnell και ο Judd Apatow έδειξαν έμπρακτα την υποστήριξη τους στο Σώμα της Αμερικάνικης Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών, δωρίζοντας ποσά που έφτασαν μέχρι τα 100.000 δολάρια.

Κal Penn, για εκείνους που έχουν το δικαίωμα να ανήκουν

kal-penn

Τον έχεις δει στο «House», στο «House of Cards» δίπλα σε ηθοποιούς όπως ο Hugh Laurie και ο Kevin Spacey. Ο Kal Pen, έχοντας συνεργαστεί με την προεδρία Obama ως συνεργάτης στον τομέα απασχόλησης των πολιτών με τα κοινά, είδε το περασμένο Σάββατο ένα μήνυμα στη σελίδα του στο Instagram που έγραφε «δεν ανήκεις σ`αυτή τη χώρα».

 

Αυτή η κίνηση τον ώθησε να ξεκινήσει μια εκστρατεία crowdfunding για τους Σύριους πρόσφυγες, μαζεύοντας το ποσό τον 160.000 δολαρίων, μόλις σε μερικές ώρες (!). Τα έσοδα αναμένεται να δοθούν στον διεθνή οργανισμό International Rescue Committee, που μάχεται για τα δικαιώματα των προσφύγων ανά τον κόσμο.

Ταξί: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

nyctaxis (1)

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση New York Taxi Workers Alliance, που ασχολείται με τη διασύνδεση οδηγών ταξί στην πόλη της Νέας Υόρκης, στο άκουσμα της διαταγής Trump για την απαγόρευση Μουσουλμάνων, αποφάσισε αμέσως στάση εργασίας τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής, στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου JFK. Μπορείς να φανταστείς ταξιτζή να αρνείται κούρσα για το αεροδρόμιο;

Justin Trudeau, ένας υπέροχος άνθρωπος

 

Προφανώς και ο πρωθυπουργός του Καναδά, δηλαδή το Μοναδικό Πρότυπο Πολιτικού του Πλανήτη Γη που ενδιαφέρεται αληθινά για την κοινωνική ειρήνη, είπε με το δικό του τρόπο «REFUGEES WELCOME», ως απάντηση στο διάταγμα του πρόεδρου Trump. Αγαπάμε και επιθυμούμε την (άμεση) κλωνοποίηση του.

Airbnb: Σπίτι για όλους!

588dd411c3618857548b45ac

Ας αφήσουμε τα λόγια του Brian Chesky, CEO και συνιδρυτή της Airbnb από το Twitter, να μιλήσουν καλύτερα: «Το να μην αφήνεις χώρες ή πρόσφυγες να εισέλθουν στην Αμερική, δεν είναι σωστό και πρέπει να σταθούμε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων» και συμπλήρωσε: «Το Airbnb παρέχει δωρεάν διαμονή σε πρόσφυγες και σε κάθε έναν που δεν του έχει επιτραπεί η είσοδος στην Αμερική. Μείνετε σε επικοινωνία, στείλτε μου μήνυμα αν χρειάζεστε άμεσα διαμονή.»

Αν ακόμα αναρωτιέσαι «ΓΙΑΤΙ» συνέβησαν αυτές οι αντιδράσεις, τότε θα κλείσουμε με μια συνιδρυτή της Google, Sergey Brin:

 

 

(Με στοιχεία απο:Business Insider, Independent, Dailymail)

 

[themify_button ]του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]