«Αυτή η συμφωνία δεν είναι για το κλίμα, αλλά για να μας πάρετε χρήματα»

Εδώ και λίγες ώρες, με ανακοίνωση του, ο Donald Trump έχει επιβεβαιώσει την αποχώρηση της Αμερικής από τη συνθήκη του Παρισιού για την κλιματολογική αλλαγή. Προφανώς και ο νυν πρόεδρος της Αμερικής μισεί παθιασμένα κάθε πολιτικό/επιστήμονα/νοήμων άνθρωπο που επιχειρηματολογεί υπέρ της εφαρμογής κάθε μέτρου για την μείωση των αέριων ρύπων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Όμως κανείς δεν περίμενε ότι θα μπορούσε να εκφωνήσει το παρακάτω αντί-οικολογικό λογύδριο, που απέχει έτη φωτός από τη λογική. Ας δούμε τι ακριβώς είπε:

«Ο κόσμος τρελάθηκε όταν υπεγράφη η συμφωνία του Παρισιού. Υπήρξε μεγάλη αναστάτωση. Αυτό συνέβη γιατί προκλήθηκε μια σοβαρότατη οικονομική ζημιά στην Αμερική.»

Αυτό είναι μια νέα θεωρία συνωμοσίας, που απλώς λέει ότι – σύμφωνα με τον Trump- ο κόσμος θέλει να κλέψει τα λεφτά της Αμερικής μέσα από τη συμφωνία του Παρισιού, αντί να σώσει τον πλανήτη και το μέλλον των επόμενων γενεών.

«Η Κίνα ας κάνει ότι θέλει. Μπορούν να χτίσουν εργοστάσια εξόρυξης άνθρακα, εμείς όχι.»

Και η Αμερική μπορεί να χτίσει ότι θέλει. Η μόνη διαφορά είναι πως η Κίνα επιλέγει να μην εκμεταλλευτεί τον άνθρακα, αλλά την πυρηνική, ηλιακή και αιολική ενέργεια, που μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, να είναι πιο αποδοτικές και να φέρουν την εξοικονόμηση πόρων σε μέτρα πρόληψης της κλιματικής αλλαγής.

«Αυτή η συμφωνία δεν είναι για το κλίμα, αλλά για να αποκτήσουν άλλες χώρες οικονομικά οφέλη, ζημιώνοντας την Αμερική.»

Η ειρωνεία είναι πως ναι, οι χώρες όπως η Κίνα, που επέλεξαν να μείνουν στη συμφωνία, θα αποκτήσουν οικονομικά οφέλη, με τους τρόπους που αναφέρουμε παραπάνω.

«Βγαίνουμε εκτός, αλλά θα διαπραγματευτούμε, θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε μια πιο δίκαιη συμφωνία. Αν μπορέσουμε, εντάξει. Αν όχι, δεν πειράζει.

Αυτό μοιάζει με το να λέει κανείς: Πεινάω, αν φάω, θα είμαι καλά. Αν δεν φάω, πάλι καλά θα είμαι!

«Εκλέχθηκα για να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των κατοίκων του Pittsburgh, όχι του Παρισιού»

Εδώ μάλλον ο λογογράφος του θα του είπε: «Βρες ένα pun με έντονη αμερικάνικη χροιά, κάτι που ξεσηκώσει τους ψηφοφόρους μας. Γιατί τελικά Who gives a fuck about Europe Donald? You Don`t».

Πηγή: Iflscience

Δες εδώ: Μεξικάνοι λανσάρουν χαρτί τουαλέτας με το πρόσωπο του Trump