20 εικόνες του Λονδίνου από εκείνους που το ζουν, από το πρωί μέχρι το βράδυ

Τον περασμένο μήνα, η κοινωνική πρωτοβουλία Cafe Art μοίρασε 100 φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης σε ανθρώπους με ζουν καθημερινά στους δρόμους του Λονδίνου και τους προκάλεσε να βγάλουν φωτογραφίες, με θέμα «Το δικό μου Λονδίνο». Οι συμμετέχοντες σε αυτή την δράση έλαβαν εκπαίδευση από το ανώτατο σωματείο φωτογράφων της Βρετανίας (Royal Photographic Society) και το αποτέλεσμα ήταν, η συγκέντρωση συνολικά 2.500 φωτογραφιών από τις 80 φωτογραφικές μηχανές που επεστράφησαν. Στην συνέχεια, μια επιτροπή που αποτελούνταν από εκπροσώπους των Fujifilm, Amateur Photographer, the London Photo Festival, Christie’s και Homeless Link αξιολόγησε το φωτογραφικό υλικό και επέλεξε τις 20 καλύτερες φωτογραφίες . Έπειτα, μέσα από ανοικτή ψηφοφορία και οι δημότες του Λονδίνου διάλεξαν τις αγαπημένες τους από το Top 20 των φωτογραφιών, οι οποίες αναμένεται να διαμορφώσουν το ημερολόγιο “2016, My London” που θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά.

Σύμφωνα με το Café Art, ο στόχος αυτής της ενέργειας ήταν: «Να ειπωθούν προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που κυκλοφορούν καθημερινά δίπλα μας, υποφέροντας από σοβαρά προβλήματα στέγασης και βιοπορισμού […] Οι εισπράξεις από την ενέργεια θα διανεμηθούν ξανά στους συντελεστές της, ανταμείβοντας τους νικητές φωτογράφους, αγοράζοντας υλικά φωτογραφίας και προσφέροντας τα σε ομάδες άστεγων φωτογράφων και βοηθώντας ακόμα περισσότερους απόρους που θέλουν να ασχοληθούν με την φωτογραφία. Μέσα από αυτό το project, η τέχνη αναδεικνύεται ως ένας μέσο για την επούλωση των τραυμάτων που προκαλεί η φτώχεια στους ανθρώπους».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες για το ημερολόγιο “My London” του 2016 και από εδώ μπορείτε να  κάνετε ένα τέλειο δώρο στους εαυτούς σας για την επόμενη χρονιά. Θα γίνει περιζήτητο…

CA2015-079

homele

9a-photos-by-homeless

10a-photos-by-homeless

homele2

11a-photos-by-homeless f934c2145cb81b18b91875d9e0cda586_original