Στη Κροατία θα γυριστεί το sequel του γνωστού κινηματογραφικού μιούζικαλ.

“So can you hear me darling when I`m calling S.O.S” τραγουδούσε ο Pierce Brosnan προς τη Meryl Streep, στο “Mamma Mia” πριν από περίπου 10 χρόνια, στα γραφικά στενά της Σκοπέλου. Το ίδιο “SOS” φαίνεται πως εκπέμπει η παραγωγή του sequel της ταινίας, καθώς έκρινε πως είναι ασύμφορο να γυριστεί στη Σκόπελο, προτιμώντας τελικά, τις ακτές της Κροατιας.

Αξίζει να τονίσουμε πως οι μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές λαμβάνουν επιστροφή φόρου 20%, αλλά σύμφωνα με νόμο του 2011, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τις ξένες παραγωγές που γυρίζονται επί ελληνικού εδάφους. Ο δήμαρχος του νησιού, Χρίστος Βαιλούδης, σε συνέντευξη του στην Daily Mail, δήλωσε πως «οι κάτοικοι του νησιού είναι αναστατωμένοι με αυτή την εξέλιξη. Η ταινία ήταν πολύ σημαντική για την οικονομία και τον τουρισμό μας.»

Η ταινία “Mamma Mia” προβλήθηκε το καλοκαίρι του 2008, με συνολικές εισπράξεις στο παγκόσμιο Box Office που ξεπέρασαν τα 460 εκατομμύρια δολάρια και έφεραν μια έκρηξη τουρισμού στη Σκόπελο. Σήμερα, οι πρωταγωνιστές εκείνης της ταινίας, Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Colin Firth και Dominic Cooper αναμένεται να βρεθούν στο νησί των Δαλματικών Ακτών, Vis, το οποίο για τις ανάγκες του sequel θα μεταμορφωθεί στο φανταστικό νησί «Καλοκαίρι». Η ταινία θα προβληθεί μέσα στο καλοκαίρι του 2018.