Ένα κορίτσι που χορεύει ΕΠΙΚΑ (κι ας μη κινείται)

«Ξεχάστε το περπάτημα, θέλω απλά να χορεύω» ήταν η φράση που είπε η Chelsie Hill στον γιατρό της, 6 χρόνια πριν, όταν ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα την άφηνε παράλυτη από τη μέση και κάτω. Ήταν μόλις 17 ετών.

Η Chelsie Hill συνέχισε να κυνηγά το όνειρο της ακόμα πιο δυναμικά,  πηγαίνοντας -με σύμμαχο το αναπηρικό αμαξιδίο της- το χορό στο επόμενο επίπεδο.  Αρχικά, 1 χρόνο μετά από το ατύχημα της και με τη βοήθεια του πατέρα της, η Chelsie ίδρυσε το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Walk And Roll. Πρόκειται για ένα οργανισμό που ασκεί συμβουλευτικό έργο σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την οδήγηση χωρίς προσοχή και παράλληλα βοηθάει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να συνεχίσουν να εκφράζονται δημιουργικά μέσω της μουσικής.

chelsiehill_risegr.jpg2

Έπειτα, από τις αρχές του 2012, η Hill συνειδητοποίησε πως ακόμα και με το αναπηρικό της αμαξίδιο, μπορούσε να χορεύει hip hop (που είναι το αγαπημένο της είδος) το ίδιο εντυπωσιακά. Σε videos όπως το παρακάτω, είναι προφανές ότι η νεαρή χορεύτρια χρησιμοποιεί με άνεση το αμαξίδιο σαν μέρος του σώματος της, για να παραδίδει μαθήματα χορού στα Ιντερνετς.

Chelsie Hill

Καθώς η Hill ταξίδευε ανά την Αμερική, συνάντησε κι άλλους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που ήθελαν να εκφραστούν μέσω του χορού. Σύντομα η χορευτική ομάδα του Walk And Roll είχε δημιουργηθεί.

Chelsie Hill

Πριν από ένα μήνα, η Chelsie Hill με τη βοήθεια του χορογράφου Kendrick Clevor, ανέβασε ένα video, όπου χορεύει μαζί με μια ομάδα χορευτών που δεν κινούνται με αμαξίδια. Το video δεν αναδεικνύει το αμαξιδιο της, ούτε όμως το «κρύβει». Ίσως γιατί δεν έχει καμία διαφορά πια…

Chelsie Hill

Hot Wheels!

Σήμερα, η Chelsie έχει δημιουργήσει τη Team Hot Wheelz, τη δική της ομάδα χορευτών και δραστηριοποιείται ως δασκάλα χορού στην ευρύτερη περιοχή του Los Angeles, ενώ παράλληλα δεν σταματάει μαζί με τους γιατρούς της να κυνηγάει το όνειρο του να περπατήσει ξανά. Χορεύει ασταμάτητα, κι ας μη κινείται (ακόμα).

A video posted by Chelsie Hill (@chelsiehill) on

«Ο χορός είναι χορός, είτε κινείσαι είτε τσουλάς κι αυτή είναι η ομορφιά του χορού. Ο χορός δεν έχει αναπηρία, είναι κάτι που το νιώθεις στη καρδιά σου.» – Chelsie Hill

(photo: Daily Dot)