Μια ακόμα δράση της ομάδας «Δείπνο Αγάπης»

Περπατάς στο κέντρο της Αθήνας, τους βλέπεις μπροστά σου και ενίοτε γυρίζεις το κεφάλι ίσως από ντροπή, ίσως από τρόμο. Οι άστεγοι είναι ένα φαινόμενο των σύγχρονων κοινωνιών ανά τον κόσμο, που εντοπίζουν ανθρώπινες αδυναμίες για να τις ισοπεδώσουν. Ευτυχώς υπάρχουν ομάδες όπως το «Δείπνο Αγάπης» που με τις guerrilla εξορμήσεις τους στο κέντρο της Αθήνας, κοιτούν κατάματα και βοηθούν όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Πρόσφατα, η ομάδα συνάντησε τον Λεωνίδα, σε κεντρικό σημείο της πόλης. Ο Λεωνίδας είχε γενέθλια. Η συνέχεια στο παρακάτω video:

 

Τι είναι το «Δείπνο Αγάπης»

Το «Δείπνο Αγάπης» ήταν μια ιδέα της Μαριάννας Πέππα, μετά από ένα περιστατικό που τη συγκίνησε. Είχε βγει για φαγητό με φίλους και επιστρέφοντας αποφάσισε να προσφέρει τα γλυκά που είχαν περισσέψει σε έναν άστεγο που βρέθηκε μπροστά της. Εκείνος την εξέπληξε όταν της είπε: «Εγώ έχω φάει, δώστε τα στον απέναντι». Η γενναιοδωρία του τη συγκίνησε και κάπως έτσι γεννήθηκε το «Δείπνο Αγάπης».
Το «Δείπνο Αγάπης» είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014. Η κ. Πέππα μαζί με την ομάδα της, μία φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη βράδυ συγκεκριμένα, στις 21:00, ξεκινούν από το Θησείο και μοιράζουν φαγητό στο κέντρο της Αθήνας, σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Για περισσότερες πληροφορίες, για τη δράση αλλά και πώς μπορείτε να βοηθήσετε δείτε εδώ.