Τηλεόραση, μουσική και μονοήμερες αποδράσεις!

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που παραδοσιακά η Αθήνα ερημώνει. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν μικρές αποδράσεις κι άλλες μικρότερες αφορμές για να περάσεις καλά. Ας τις σημειώσουμε μια προς μια. Δοκίμασε το ντε!

 

“The Handmaid`s Tale”

handmaids-tale-1492723159

Ζούμε σε μια παράξενη εποχή. Τρομοκρατία, Trump, Οικονομική Κρίση, Επιθέσεις σε μετανάστες είναι μόνο μερικές από τις δαμόκλειες σπάθες που κρέμονται πάνω από το κεφάλι του σύγχρονου ανθρώπου. Το “Handmaid`s Tale” γεννήθηκε ως βιβλίο το 1985, από την Margaret Atwood. Όμως σήμερα, μοιάζει υπερβολικά επίκαιρο. H Elizabeth Moss σε ένα ακόμα ερμηνευτικό highlight (μετά από Mad Men, Top Of The Lake) υποδύεται την Offred, μια κοπέλα που συλλαμβάνεται από το θεοκρατικό καθεστώς που κυβερνά μια υπό αφανισμό Αμερική και καλείται μαζί με ένα στόλο από γυναίκες (άλλη μια εντυπωσιακή ερμηνεία από την Alexis Biedel) να «βοηθήσουν» τις στείρες γυναίκες των σημαντικών ανδρών του πλανήτη να αποκτήσουν παιδιά. Η σειρά περιέχει 10 επεισόδια και έχει ήδη πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή ενός ακόμα κύκλου επεισοδίων.

 

Bleachers

Will we fight, stay up late?
In my dreams I’m to blame
Different sides of the bed
Roll your eyes, shave my head
Now we’re stuck in the storm
We were born to ignore

Μπορούμε να μιλήσουμε (ειλικρινά) για σχέσεις; Μπορούμε να βγάλουμε τις ψυχές μας και να δούμε ποιος θα αντέξει στο τέλος; Ο Jack Antonoff, δημιουργός των Bleachers, δίνει τα ερωτήματα και γυρεύει με πάθος τις απαντήσεις, όπως ο Bruce Springsteen κάποτε στο “I`m On Fire” ή οι Fleetwood Mac στο “Big Love”. Το “Gone Now”, το πιο πρόσφατο album των Bleachers συνεχίζει να χτυπάει την ίδια δημιουργική φλέβα από την οποία προέκυψε και το “Terrible Thrills Vol2” αλλά και το “Strange Desire”. Εμπιστεύσου τον.

 

Λελέκιος Φιέστα 2

19942905_2325973544294950_9154055631952201444_o

«λελέκι» στα τούρκικα σημαίνει «πελαργός». Πρόκειται για ένα μουσικό φεστιβάλ το οποίο άνοιξε τις πύλες του θρυλικού εργοστασίου «Πελαργός» στην Νέα Κίο τον Αύγουστο του 2016 και επανέρχεται φέτος, δριμύτερο! Συγκεκριμένο, η Λελέκιος Φιέστα φέτος επιστρέφει στο πανέμορφο ψαροχώρι της Νέας Κίου (μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Ναύπλιο) παρουσιάζοντας τον Αλκίνοο Ιωάννιδη και την Πέτρο Μάλαμα (12 Αυγούστου), ενώ για την δεύτερη μέρα (13 Αυγούστου) μας επιφυλάσσει τους Villagers Of Ioannina City, Appalachian Cobra Worshippers και 1000Μods.Προετοιμάσου για μια ιδανική απόδραση Σαββατοκύριακου από την Αθήνα, παρέα με 4 υπερδυνάμεις της ελληνικής μουσικής.