Θερινό σινεμά, Παύλος Παυλίδης και Nokia 3310!Το «Δοκίμασε Το» είναι η εβδομαδιαία στήλη του Rise.gr όπου χωρίς φόβο και με μόνιμη περιέργεια, επιχειρούμε να δοκιμάσουμε αντικείμενα της καθημερινότητας και να προτείνουμε events και δράσεις που αξίζει να τα ζήσεις. Δοκίμασε το λοιπόν!

 Θερινό σινεμά

Park-Your-Cinema-10-16

“Υπάρχει ένα παλιό ανέκδοτο: Δυο γριές γυναίκες είναι μέσα σε ένα βουνίσιο καταφύγιο και μια από αυτές λέει: «Πωπω, το φαγητό είναι απαίσιο». Η άλλη λέει «Ναι, το ξέρω, τόσο μικρές μερίδες». Λοιπόν, έτσι ακριβώς αισθάνομαι για τη ζωή. Είναι γεμάτη από μοναξιά και μιζέρια και δυστυχία. Και τελειώνει γρήγορα.»

Με αυτό το σύντομο μονόλογο του πρωταγωνιστή Alvy Singer ξεκινά το “Annie Hall”. Μπορεί μια ξεκαρδιστική ρομαντική κωμωδία να ξεκινά με τόσο πόνο και μιζέρια; Ναι, όταν πρόκειται για τη θρυλική “Annie Hall” του Woody Allen.  Η ταινία που μίλησε με αγάπη (στοργή/φροντίδα/προδέρμ) για όλα τα στάδια ενός μοντέρνου ρομάντζου, προβάλλεται την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος,  ως τμήμα του κύκλου προβολών θερινού σινεμά με τίτλο «Park Your Cinema». Μάθε ποια θα είναι η επόμενη προβολή εδώ.

Συναυλία

20429793_338353623252382_2685949749773000006_n

Οι Τρύπες έχουν διαλυθεί εδώ και πολλά χρόνια, όμως οι στίχοι των τραγουδιών τους είναι κομμάτι της ζωής μας. Δηλαδή, κάθε φορά που βλέπεις τον Γιάννη Αγγελάκα να τραγουδάει με ιερή οργή επί σκηνής, δεν γίνεται να μην σκεφτείς: «Δεν θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας, Μας τη βιδώνει που δεν τρως το παραμύθι μας.». Σαν μια φωτιά στο λιμάνι θα μοιάζει η επικείμενη συνεργασία του Γιάννη Αγγελάκα με τον Παύλο Παυλίδη, τον άνθρωπο που κάποτε, όταν υπήρχαν τα Ξύλινα Σπαθιά, φάνταζέ ως το «αντίπαλο δέος» του. Μάθε περισσότερα εδώ:

 

Nokia 3310

ee96f70d50379fe8d14dc8a542868a239cc7c4ab

Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, το starter pack του κάθε δημοφιλή συμμαθητή σου, που έπρεπε να διαθέτεις κι εσύ, περιλάμβανε πάντα ένα κινητό τηλέφωνο Nokia 3310. Ξέρεις, αυτό με το φιδάκι που έπαιζες άπειρες ώρες μέχρι να ξεπεράσεις το high score του διπλανού σου, χωρίς να ανησυχεις για τη μπαταριά η οποία είχε διάρκεια ζωής πολλών, πολλών ημερών. Σε θέλω ψύχραιμο λοιιπόν, διότι το Nokia 3310 έχει επιστρέψει στις ζωές μας, σε μια έκδοση εναρμονισμένη με τη σύγχρονη πραγματικότητα των smartphones. Φυσικά, το φιδάκι και η μπαταρία – λιοντάρι παραμένουν. Ειναι σταθερές αξίες.