Κάνε άφοβα tag εκείνον/η που σε έχει παγιδέψει για πάντα μέσα στο friendzone. 

«Κοίτα, είσαι καλό παιδί, το εκτιμώ αυτό που μου λες, αλλά εγώ θέλω να ξέρεις ότι σε βλέπω περισσότερο…φιλικά.» 

Άντρα αναγνώστη, μη κάνεις πως δεν έχεις ακούσει την παραπάνω ατάκα ποτέ σου, γιατί όλοι την έχουμε ακούσει από τα χείλη μιας γυναίκας, έστω μια φορά, έστω σε διάφορες παραλλαγές. Τελικά μπορεί μια γυναίκα και ένα άντρας να γίνουν φίλοι; Υπάρχει «friendzone» στο οποίο με το που θα μπεις, δύσκολα θα βγεις ξανά; Ας αποφανθεί η επιστήμη:

Καθηγητές του πανεπιστημίου του Wisconsin, προσκάλεσαν 88 ετερόφυλα ζευγάρια φίλων, για αν απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων, σχετικά με τα ρομαντικά τους συναισθήματα. Τα ζευγάρια απάντησαν χωριστά, έχοντας υποσχεθεί να μην «δώσουν» τις απαντήσεις τους ο ένας στον άλλο.

Οι απαντήσεις των ανδρών και οι αντίστοιχες των γυναικών ήταν αρκετά διαφορετικές. Οι γυναίκες, έδειξαν να μην ελκύονται από τους άντρες φίλους τους και να αντιμετωπίζουν τη σχέση τους χωρίς ερωτική διάθεση, μόνο φιλικά. Οι άντρες από την άλλη, έδειξαν έντονα ρομαντική διάθεση, μιλώντας για τις φίλες τους.  Επιπλέον, οι άντρες μέσα από τις απαντήσεις τους έδειξαν να ερμηνεύουν τη φιλική διάθεση των γυναικών, ως ένα σημάδι ανταπόκρισης στο ρομαντικό τους ενδιαφέρον.

Το συμπέρασμα της έρευνας ήταν πως οι γυναίκες επιθυμούν να δημιουργούν φιλικές σχέσεις με άντρες, ενώ αντίθετα, οι άντρες μπορούν να δημιουργήσουν μια φιλία, έχοντας ως απώτερο σκοπό να τη μετατρέψουν σε ερωτική σχέση. Φυσικά και το είδος μιας φιλίας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις προσωπικότητες των ατόμων, αλλά σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, είναι πάντα πιθανό, με το πέρασμα του χρόνου, ένα από τα δυο άτομα του ετερόφυλου ζευγαριού να νιώσει έλλειψη ικανοποίησης με το να είναι απλά φίλος.

Άρα; Friendzone mode: ΟΝ. 

Και πώς βγαίνεις από το friendzone; Περιμένεις πολλάαα χρόνια, όπως ο Luke στo «Gilmore Girls»

Υπάρχει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών