Άνοιξε την κονσόλα ή το PC σου και ξεκίνα προπόνηση!

Ήρθε η ώρα να κάνεις την Ελλάδα περήφανη. Να αφήσεις εκείνο το ταλέντο που είχες από μικρός και η μητέρα σου δεν σε άφηνε να το αναπτύξεις γιατί την επόμενη μέρα είχες γλώσσα, γλώσσα μαθηματικά, να ξεχυθεί ασταμάτητο. Σύμφωνα με δηλώσεις του Tony Estanguet, αντιπροέδρου της ολυμπιακής επιτροπής  του Παρισιού, θα γίνουν συζητήσεις με ομάδες  που ασχολούνται επίσημα με τα E-sports, ώστε να προστεθούν ως άθλημα στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024. Ω ναι, πολύ καλά διάβασες.

«Πρέπει να το δούμε, δεν μπορούμε να πούμε δεν μας αφορά, δεν είναι εμείς. Αρέσει στους νέους, πρέπει να συναντηθούμε μαζί τους και να το εξετάσουμε.» δήλωσε ο Estanguet

Για εσένα που αναρωτιέσαι τι είναι τα E-sports, θυμάσαι μερικά χρόνια πριν στο ίντερνετ cafe της γειτονιάς σου , παρέες παιδιών να παίζουν multiplayer στο counter strike, το Dota και το LOL; Αυτά ακριβώς λοιπόν φίλε μου είναι τα E-sports.

Η ραγδαία αύξηση της δημοτικότητας αυτών των παιχνιδιών, ήταν φυσικό κι επόμενο να τα κάνει προσιτά σε πολύ μεγαλύτερο κοινό, το οποίο έπαψε να αποτελείται από «τους καμένους που παίζουν όλη την ώρα video games κι αποβλακόνονται»   (Ναι αυτή η εντελώς ισοπεδωτική και λανθασμένη άποψή κυριαρχούσε για χρόνια ολόκληρα σε μεγάλο μέρος του κόσμου. ) Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια να μπει ο συγκεκριμένος κλάδος στους ολυμπιακούς αγώνες, το 2006, ο Ted Owen, ιδρυτής του  Global Gaming League  (ενός από τους πρώτους οργανισμούς για E-sports), συζήτησε με ανθρώπους της κινεζικής κυβέρνησης για την είσοδο των παιχνιδιών στους ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο.
Ο πρόεδρος της διεθνούς ολυμπιακής επιτροπής Thomas Bach ωστόσο εμφανίστηκε λίγο πιο απαισιόδοξος σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα τον περασμένο Απρίλιο. «Δεν έχουμε δει μέχρι τώρα κάτι που να μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο είδος, θεωρείται άθλημα πληρεί τις προϋποθέσεις για να μπει στους αγώνες.»

Ελπίζουμε ειλικρινά να πειστεί, γιατί εμείς είμαστε έτοιμοι για μεγάλα πράγματα ..

 

Πηγή

[themify_box ]Tου Μίλτου Τσιμπούκη[/themify_box]