Περιλαμβάνεται και ελληνική συμμετοχή, από την όμορφη μας (και καθόλου creepy) Ικαρία! 

«Ναι γεια σας, από πού τηλεφωνείτε; Από πού; Από το ξενοδοχείο Old Gaghra στη Ρωσία; Από τα δωμάτια της κυρά-Τούλας στην Ικαρία;» Αυτή ήταν μια ατάκα που δεν θα μπορούσες να ακούσεις ποτέ, γιατί οι παραπάνω προορισμοί είναι ερημωμένοι, σχεδόν στοιχειωμένοι, όπως και όλα τα παρακάτω ξενοδοχεία. Μήπως να κοιτάξεις κάτι από Airbnb καλύτερα;

Hotel Del Salto – Κολομβία

εγκατελειμμένα, creepy ξενοδοχεία

Τι ήταν: Το ξέρω ότι δυσκολεύεσαι να διαβάσεις το όνομα και να μη θυμηθείς τον Χόρχε Ντελ Σάλτο από το Καρουζέλ (τι μόνο εγώ;). Πρόκειται για ξενοδοχείου που βρισκόταν κοντά στους καταρράκτες Tequendama και κατά τη δεκαετία του `20 γνώρισε μεγάλες τουριστικές «δόξες». Κάποια ανεξήγητα περιστατικά αυτοκτονιών και μια ανακοίνωση για «σοβαρή μόλυνση» στο παρακείμενο ποταμό, έφεραν το κλείσιμο του στη δεκαετία του`90.

Hotel Belvedere Du Rayon Vert – Γαλλία

εγκατελειμμένα, creepy ξενοδοχεία

Τι ήταν: Ξενοδοχιάρα στη Νότια Γαλλία, που περιείχε από γήπεδο τένις μέχρι σάλα χορού και θεατρική αίθουσα. Το «ξενοδοχείο που έμοιαζε με πλοίο» όπως έγινε γνωστό στις αρχές της δεκαετίας του `30, έκλεισε άδοξα το 1983. Το 1987 άνοιξε προσωρινά ως τουριστικό αξιοθέατο, για να κλείσει ξανά.

Sanzhi UFO Houses – Ταϊβάν

Sanzhi-UFO-houses-Broken

Τι ήταν: Χτίστηκε το 1978 ως μια «φουτουριστική πόλη» – αξιοθέατο για τους Αμερικανούς στρατιωτικούς που βρίσκονταν στη Ταϊβάν. Μια σειρά από ανεξήγητους θανάτους, αλλά και τα ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα από την ανέγερση του οικισμού, έφεραν το κλείσιμο της «Pod City», ένα χρόνο μετά.

Bokor Palace Hotel – Καμπότζη  

εγκατελειμμένα, creepy ξενοδοχεία

Τι ήταν: «Bokor Hill Station», λεγόταν μια σειρά από πολυτελή κτήρια (ξενοδοχεία, καζίνο, εκκλησία) που είχαν κτιστεί στο όρος Bokor τη δεκαετία του `20. Ένα από αυτά ήταν και το ξενοδοχείο Bokor Palace. Αυτό το στολίδι της περιοχής εγκαταλείφθηκε άδοξα το 1972, όταν ο στρατός των Ερυθρών Χμερ κατέλαβε το βουνό. Σήμερα αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο.

εγκατελειμμένα, creepy ξενοδοχεία

Grossinger Catskill Resort Hotel – Νέα Υόρκη

εγκατελειμμένα, creepy ξενοδοχεία

Τι ήταν: Με γήπεδο του γκολφ, πίστα για σκι, πισίνα, το ξενοδοχείο αυτό ήταν ένα μικρό θαύμα του τουρισμού των `30`s στην Αμερική. Τα επόμενα χρόνια, το ξενοδοχείο του Asher Selig Grossinger, φιλοξένησε αρκετούς celebrities, όπως ο πυγμάχος Rocky Marciano. Το κλείσιμο του ξενοδοχείου ήρθε το 1986, όταν οι απόγονοι του Asher είχαν βάλει «μέσα» το ξενοδοχείο, διοργανώνοντας WTF αφιερωματικές βραδιές, όπως «επετειακή προβολή του ντοκιμαντέρ για το»Woodstock».» Παραμένει ανοικτό για γκραφιτάδες και πορωμένους γκόλφερ.

Lee PLaza Hotel – Detroit

εγκατελειμμένα, creepy ξενοδοχεία

Τι ήταν: Μεγαλειώδες ξενοδοχείο, ορόφων, με 220 δωμάτια, αίθουσα χορού και αναρίθμητα πολυτελή σαλόνια, που χτίστηκε στο Detroit το 1928, δοξάζοντας την Art Deco αρχιτεκτονική. Τη δεκαετία του `70 λειτούργησε ως γηροκομείο, για να κλείσει το 1981, λόγω απλήρωτων φόρων…

εγκατελειμμένα, creepy ξενοδοχεία

Old Gagra Resort Community – Ρωσία

εγκατελειμμένα, creepy ξενοδοχεία

Τι ήταν: Χλιδάτο ξενοδοχείο στους πρόποδες του Καυκάσου, στη περιοχή της Αμπχαζίας, που γνώρισε μεγάλες δόξες στα Σοβιετικά `80s. Το 1989, όταν και έγιναν οι πρώτες «εκκαθαρίσεις» Γεωργιανών που ζούσαν στη περιοχή από το στρατό των Ρώσων ανταρτών, το ξενοδοχείο έγινε «φάντασμα» με συνοπτικές διαδικασίες.

εγκατελειμμένα, creepy ξενοδοχεία

Ryugyong Hotel – Bόρεια Κορέα

εγκατελειμμένα, creepy ξενοδοχεία

Τι ήταν: Δεν αποκλείεται να σου θυμίσει τον πύργο του Πειραιά, ένα επίσης πανύψηλο κτήριο που παραμένει έρημο εδώ και χρόνια, αλλά αυτό βρίσκεται στη Βόρεια Κορέα, δηλαδή #KimJongUn. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο 105 ορόφων, σχήματος πυραμίδας, που δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα. Κανείς δεν ξέρει αν θα ολοκληρωθεί ποτέ. Οι ντόπιοι το αποκαλούν «Ξενοδοχείο του Ολέθρου», όποτε μάλλον δεν αξίζει να το επισκεφτείς μαζί με το αμόρε σου (εκτός αν θέλεις να χωρίσεις).

εγκατελειμμένα, creepy ξενοδοχεία

The Salton Sea – Καλιφόρνια
εγκατελειμμένα, creepy ξενοδοχεία

Τι ήταν: Η περιοχή Salton στη δεκαετία του `50, ήταν κάτι αντίστοιχο με το σημερινό Jerse Shore, ένα τεράστιο θέρετρο διακοπών, που μαγνήτιζε το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών. Τα χρόνια περνούσαν και το Salton Sea γινόταν ολοένα και πιο δημοφιλές, μέχρι και το 1976. Όταν η τροπική καταιγίδα Kathleen πέρασε από τη περιοχή, ισοπέδωσε κυριολεκτικά τα πάντα, αφήνοντας πίσω λιγοστά ερείπια και παράγκες.

εγκατελειμμένα, creepy ξενοδοχεία

Ducor Palace Hotel – Λιβερία

εγκατελειμμένα, creepy ξενοδοχεία

Τι ήταν: Πεντάστερο ξενοδοχείο στη Monrovia, με θέα στον Ατλαντικό ωκεανό, τόπος συνάντησης πολλών ηγετών της Αφρικανικής ηπείρου. Εκκενώθηκε άδοξα το 1989, παραμονές του εμφυλίου πολέμου.

εγκατελειμμένα, creepy ξενοδοχεία

Hotel Pripyat – Ουκρανία

εγκατελειμμένα, creepy ξενοδοχεία

Τι ήταν: Το Pripyat ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία της πόλης του Chernobyl. Μέχρι το 1986. Μετά έγινε το μεγάλο μπαμ. Και δεν θα ξαναγίνει ποτέ δημοφιλές. Ή ξενοδοχείο.

pripyat

The Diploma Hotel – Φιλιππίνες

εγκατελειμμένα, creepy ξενοδοχεία

Tι ήταν: Μεγαλειώδες ξενοδοχείο που δεν πρόλαβε να ζήσει μεγαλεία. Το Diploma καταλήφθηκε το 1940 από αντάρτες του Εθνικού στρατού της Ιαπωνίας και δέχτηκε αμέτρητες βομβιστικές επιθέσεις. Το 1947 λειτούργησε ξανά, ως και το 1970, όταν και έκλεισε για άγνωστο λόγο. Αρκετοί ένοικοι του έκαναν λόγο για «παράξενες φωνές» και «ακέφαλα φαντάσματα» μέσα στα δωμάτια του.

εγκατελειμμένα, creepy ξενοδοχεία

Ηotel Τούλα – Ικαρία

toula9

Τι ήταν: Ξενοδοχειακή μονάδα περίπου 300 δωματίων στον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο θρύλος λέει ότι η ιδιοκτήτρια δεν μπόρεσε ποτέ να αποπληρώσει τα δάνεια της, ή ότι αφού εισέπραξε την επιδότηση του Ε.Ο.Τ, έγινε καπνός.

toula

toula1

Και τώρα, μπορείς να μείνεις μερικά λεπτά ακόμα κολλημένος στην οθόνη σου, χαζεύοντας αυτό το σκαλωτικό graffiti μέσα από τα δωμάτια του Hotel Τούλα. Παρακαλούμε.

 

Graffiti in abandoned Greece hotel

 

(πηγές Huffington, DPGR)

[themify_button ]Επιμέλεια: Γιάννης Δημητρέλλος[/themify_button]